Voorproefje GSX-S1000

Net terug uit het Spaanse Alicante ondervroegen we Tim Dekkers naar zijn ervaringen met Suzuki’s GSX-S1000. De dikke 1000 is een late inval van het merk in het segment van dikke nakeds. Een kwestie van beter laat dan nooit of toch van too little, too late?

En lekker een beetje bij kunnen kleuren?Joh, schei uit! Noodweer daar. Met bakken kwam het uit de hemel en rotsblokken donderden naar beneden. Althans, bij aankomst. Uiteindelijk was het op de rijdag wel droog, mazzel, want een dag later was het weer huilen met de pet op. Met het wegdek dus opdrogend in de zon en nog zeiknat aan de schaduwkant, konden we mooi de tractieregeling beproeven. Netjes hoor, werkt heel subtiel en vertrouwwekkend.

Wat denk je, kan Suzuki nog potten breken in het toch al goedgevulde segment van dikke nakeds?Dat denk ik zeker ja. Het blok is heel sportief en krachtig gehouden, maar tegelijkertijd is hij veel beter bruikbaar geworden voor op straat. Meer onderin en toch een indrukwekkend eindschot, er zit echt leven in. En sturen joh! Hij voelt zo makkelijk en zo licht, ik stond er echt van te kijken.

Dus de gevestigde orde moet zich zorgen gaan maken?Ja, dat denk ik wel. De Suzuki weet serieus goede sportieve prestaties te combineren met een hoge aaibaarheidsfactor. Hij rijdt zo makkelijk, geeft zoveel vertrouwen, echt heerlijk op straat.

Verder nog zaken die het vermelden waard zijn?
Genoeg, maar dat lees je in het verhaal wel. Smeer ‘m, ik heb een mega deadline!

Je hoort het, meer over de spiksplinternieuwe Suzuki GSX-S1000 in de komende MOTO73 en MOTOR Magazine.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?