donderdag 28 maart 2024

Voorproefje GSX-S1000

Net terug uit het Spaanse Alicante ondervroegen we Tim Dekkers naar zijn ervaringen met Suzuki’s GSX-S1000. De dikke 1000 is een late inval van het merk in het segment van dikke nakeds. Een kwestie van beter laat dan nooit of toch van too little, too late?

En lekker een beetje bij kunnen kleuren?Joh, schei uit! Noodweer daar. Met bakken kwam het uit de hemel en rotsblokken donderden naar beneden. Althans, bij aankomst. Uiteindelijk was het op de rijdag wel droog, mazzel, want een dag later was het weer huilen met de pet op. Met het wegdek dus opdrogend in de zon en nog zeiknat aan de schaduwkant, konden we mooi de tractieregeling beproeven. Netjes hoor, werkt heel subtiel en vertrouwwekkend.

Wat denk je, kan Suzuki nog potten breken in het toch al goedgevulde segment van dikke nakeds?Dat denk ik zeker ja. Het blok is heel sportief en krachtig gehouden, maar tegelijkertijd is hij veel beter bruikbaar geworden voor op straat. Meer onderin en toch een indrukwekkend eindschot, er zit echt leven in. En sturen joh! Hij voelt zo makkelijk en zo licht, ik stond er echt van te kijken.

Dus de gevestigde orde moet zich zorgen gaan maken?Ja, dat denk ik wel. De Suzuki weet serieus goede sportieve prestaties te combineren met een hoge aaibaarheidsfactor. Hij rijdt zo makkelijk, geeft zoveel vertrouwen, echt heerlijk op straat.

Verder nog zaken die het vermelden waard zijn?
Genoeg, maar dat lees je in het verhaal wel. Smeer ‘m, ik heb een mega deadline!

Je hoort het, meer over de spiksplinternieuwe Suzuki GSX-S1000 in de komende MOTO73 en MOTOR Magazine.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen