Zeldzame 1985 BMW R80 G/S Paris-Dakar op de veiling

Werp je ogen op deze vakkundig gerestaureerde BMW R80 G/S Paris-Dakar uit 1985. Het is een van de slechts 200 die ooit officieel werden gemaakt door BMW Motorrad. Veel enthousiastelingen hebben replica’s gebouwd, maar dit juweel is het echte werk en het heeft alle historische documenten én een BMW-certificaat van echtheid om het te bewijzen. 

Hoewel de kilometerteller ongelofelijk laag staat voor een motorfiets uit 1985, verklaart dat alleen nog niet zijn ongerepte staat. De huidige eigenaar heeft de BMW naar Frankrijk geïmporteerd. Daar onderging de motor een volledige restauratie die begon in 2016. Hij heeft het frame gezandstraald en opnieuw gespoten in Santorini-blauw in plaats van het oorspronkelijke zwart. Vervolgens werden blok motor en transmissie onderhanden genomen. Hij veranderde ook de banden.

Kingston Customs en BMW Motorrad onthullen Art Deco-R18

In 2020 onderging deze prachtige BMW R80 G/S Paris-Dakar de volgende fase van zijn restauratie. Remmen werden volledig opnieuw gedaan. Het blok werd voorzien van een Siebenrock 1000cc-kit en carter. In totaal werd ongeveer €17.000,- besteed aan de restauratie om de BMW in z’n oude glorie terug te brengen. Het resultaat van al dat harde werk is wat je nu voor je ziet.

De kilometerteller geeft ongeveer 21.000 kilometer. Voor de huidige eigenaar z’n handen op de BMW kon leggen heeft-ie vier eigenaren gehad. Er is voldoende documentatie over de geschiedenis van deze BMW, maar er is iets wat de deze motor nog meer bijzonder maakt. Gaston Rahier, winnaar van de Dakar, heeft zijn handtekening op de tank gezet, zoals je kunt zien op een aantal van de foto’s. 

De 1985 BMW R80 G/S Paris-Dakar wordt op 5 februari ter veiling aangeboden door Artcurial, zonder voorbehoud. De verwachting is dat de BMW ongeveer € 30.000,-  tot € 50.000,- zal opbrengen.

Voor meer info, check Artcurial.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?