dinsdag 16 april 2024

Zeldzame 1985 BMW R80 G/S Paris-Dakar op de veiling

Werp je ogen op deze vakkundig gerestaureerde BMW R80 G/S Paris-Dakar uit 1985. Het is een van de slechts 200 die ooit officieel werden gemaakt door BMW Motorrad. Veel enthousiastelingen hebben replica’s gebouwd, maar dit juweel is het echte werk en het heeft alle historische documenten én een BMW-certificaat van echtheid om het te bewijzen. 

Hoewel de kilometerteller ongelofelijk laag staat voor een motorfiets uit 1985, verklaart dat alleen nog niet zijn ongerepte staat. De huidige eigenaar heeft de BMW naar Frankrijk geïmporteerd. Daar onderging de motor een volledige restauratie die begon in 2016. Hij heeft het frame gezandstraald en opnieuw gespoten in Santorini-blauw in plaats van het oorspronkelijke zwart. Vervolgens werden blok motor en transmissie onderhanden genomen. Hij veranderde ook de banden.

Kingston Customs en BMW Motorrad onthullen Art Deco-R18

In 2020 onderging deze prachtige BMW R80 G/S Paris-Dakar de volgende fase van zijn restauratie. Remmen werden volledig opnieuw gedaan. Het blok werd voorzien van een Siebenrock 1000cc-kit en carter. In totaal werd ongeveer €17.000,- besteed aan de restauratie om de BMW in z’n oude glorie terug te brengen. Het resultaat van al dat harde werk is wat je nu voor je ziet.

De kilometerteller geeft ongeveer 21.000 kilometer. Voor de huidige eigenaar z’n handen op de BMW kon leggen heeft-ie vier eigenaren gehad. Er is voldoende documentatie over de geschiedenis van deze BMW, maar er is iets wat de deze motor nog meer bijzonder maakt. Gaston Rahier, winnaar van de Dakar, heeft zijn handtekening op de tank gezet, zoals je kunt zien op een aantal van de foto’s. 

De 1985 BMW R80 G/S Paris-Dakar wordt op 5 februari ter veiling aangeboden door Artcurial, zonder voorbehoud. De verwachting is dat de BMW ongeveer € 30.000,-  tot € 50.000,- zal opbrengen.

Voor meer info, check Artcurial.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen