Zeldzame motoren in de uitverkoop

Een replica van de Honda RC 162, een motor van het merk Ferrari en een Ducati ‘Elite 200’ kopklepper.  In de megaveiling die binnenkort bij BVA Auctions van start gaat kom je behoorlijk veel unieke motoren tegen.

Er gaan vooral zeldzame Italiaanse motoren onder de hamer. Vooral gerestaureerd en in originele staat. Vraag een voorschot op je vakantietoeslag, plunder je spaarpot of het studiefonds van je kinderen (als je die hebt) en doe een bod. Het bieden gaat in maart voor vier dagen los, dus je hebt nog even tijd om erover na te denken. Ondertussen vergapen wij ons nogmaals op wat voor unieks er allemaal tussen staat.

Om je een klein voorproefje te geven, is die niet de RC162-replica van Aalt Toersen, maar wel een vergelijkbaar project met hetzelfde soort specificaties en het blok uit de Honda CRB250RR. Voor we verder neuzelen moet je maar gewoon even luisteren. Een toerenplafond van 19.000 rotaties per minuut, hoe klinkt dat? O(o)rgastisch.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.