zondag 19 mei 2024

Zero brengt DSR/X Black Forest uit in Frankrijk

Zero Motorcycles brengt als eerste in Frankrijk de Black Forest-editie van zijn DSR/X uit. Deze is gebaseerd op het DSR/X adventure-touring model, dat onlangs de Maudes Trophy in het Verenigd Koninkrijk heeft voltooid.

Zero’s DSR/X Adventure Bikes nemen deel aan de Maudes Trophy

Op het gebied van specificaties neemt de Black Forest veel over van zijn DSR/X-platform. Hij beschikt over de Z-Force 75-10X motor van Zero, die een respectabele 100 pk biedt. Maar je koopt natuurlijk geen elektrische motor voor de pk’s, maar voor de trekkracht. Op dat gebied is de motor zeker geen onderdeurtje. Hij beschikt namelijk over een koppel van 229 Nm! Dat zorgt ervoor dat deze Zero een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u heeft.

Als het op de batterij aankomt, belooft Zero efficiënte prestaties en snel opladen dankzij een 6,6 kW snellader. Die moet de accu in minder dan drie uur opladen. Het motormerk stelt verder dat het gecombineerde bereik 172 kilometer is. Andere functies zijn onder andere verstelbare Showa-vering, J.Juan-remmen, Bosch-hoek-ABS en Pirelli Scorpion Trail II banden.

Wat betreft de exclusieve functies van de Black Forest-editie vinden we een glanzende zwarte lak. De Zero rijdt op grote spaakwielen met tubeless banden en heeft zelfs inkepingen voor enduro-stijlvoetsteunen. Motorbeschermers, framebeschermers en een toerwindscherm zorgen voor een complete avonturiers-uitrusting. Een groot zadel terwijl een comfortabel zadel je op lange afstanden zowel op als naast de weg comfortabel houdt. Verder krijgt de motorfiets een complete bagage-set, bestaande uit een topkoffer en zijtassen. Kopers in Frankrijk krijgen een gratis motorhoes en cadeaubox. De adviesprijs begint bij €26.720 euro. Voorlopig is de Black Forest-editie echter alleen nog voor de Franse markt.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

1 Reactie

  1. Gecombineerd gebruik volgens fabrikant 172 km, in de praktijk dus pakweg 130 km en dat voor een prijs vanaf bijna 27K.
    Laat maar……….

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen