woensdag 8 mei 2024

Zero Motorcycles zoekt Country Sales & Marketing Manager Benelux en Scandinavië!

Ben jij een gepassioneerde motorliefhebber en op zoek naar een nieuwe uitdagende kans? Spreek je vloeiend Nederlands, Frans en Engels? Vind je het leuk om verkoopsuccessen, netwerkontwikkeling en evenementen te traceren? Ben je fulltime beschikbaar en heb je een auto- en motorrijbewijs? Vier keer ‘ja’ geantwoord en inmiddels op het puntje van je stoel aan te treffen? Dan heeft Zero Motorcycles misschien wel de droomjob voor jou. Zero Motorcycles zoekt immers per direct een nieuwe Country Sales & Marketing Manager voor de Benelux en Scandinavische markten.

Als Country Sales & Marketing Manager Benelux & Scandinavië zal je de leiding hebben in het effectief benaderen van ons dealernetwerk in de genoemde gebieden en de dealers helpen bij een succesvolle omzetgroei. Je ondersteunt hen ook met marketingactiviteiten, bent aanwezig op sectorevenementen en ontwikkelt ontwikkelingsstrategieën om het dealernetwerk in de gebieden uit te breiden.

Joboverzicht

De Benelux en Scandinavische regio’s zijn cruciale gebieden waar Zero Motorcycles streeft naar groei en succes op elk vlak. In deze functie bestaan je doelen uit: het uitbreiden en verbeteren van de verkoop- en dealerrelaties, het creëren en beheren van uitstekende marketingactiviteiten, het verbeteren van de bedrijfsvoering en stakeholdermanagement. 

Onze ideale Country Sales & Marketing Manager Benelux en Scandinavië staat te popelen om verantwoordelijkheid te nemen voor alle aspecten van zijn of haar rol in de toegewezen regio. Het marketingbereik van deze functie kan in de toekomst variëren, afhankelijk van de visie en strategie van het bedrijf.

In deze rol heb je contact met en ondersteun je onze partners in de regio door de taak van onze dealers te vereenvoudigen en hen te coachen bij hun verkoopactiviteiten. In deze functie bied je uitstekende service aan onze dealers, werk je nauw samen met onze PR-agentschappen en zorg je ervoor dat de verkoop- en marketingactiviteiten in de regio zo efficiënt en succesvol mogelijk worden georganiseerd en uitgevoerd.

Je werkt ongeveer 20% van je tijd van thuis uit. Minstens 75% van je tijd ben je onderweg om Sales-/Marketingevenementen bij te wonen, je dealers te ontmoeten en je netwerk uit te bouwen, en voor 5% van je tijd verwachten we dat je deelneemt aan wekelijkse vergaderingen en bila’s met je directe manager (deze percentages zijn een schatting en kunnen worden bijgesteld). In het weekend zijn er veel activiteiten waar je aan deel moet nemen, sommige zijn standaard en seizoensgebonden gepland, en sommige worden ad hoc ingepland. In jouw functie ben je verantwoordelijk voor de behaalde en geplande sales & marketing targets en activiteiten. Je rapporteert aan VP&MD EMEA.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

Verkoop

● Vertegenwoordigen van Zero Motorcycles bij zakelijke activiteiten in de toegewezen regio.

● Beheren van de volledige verkoopplanning, het bestel- en leveringsproces voor de dealers in jouw regio en alle marketingactiviteiten.

● Opbouwen, uitbreiden en onderhouden van het dealernetwerk tot het afgesproken niveau en op basis van de zakelijke doelstellingen.

● Regelmatig rapporteren over de zakelijke voortgang aan de VP&MD EMEA.

● Je dealers op een motiverende manier ondersteunen bij alle activiteiten, zorgen voor duidelijkheid over processen, werkwijzen, campagnes en investeren in langdurige zakelijke relaties.

● Deelnemen aan alle verkoopvergaderingen.

● Deelnemen aan en een voortrekkersrol vervullen op producttrainingen, nieuws, veranderingen en procedureverbeteringen.

● Wekelijkse en maandelijkse prognoses aanleveren over de verkoop aan de groothandel en detailhandel.

● Ideeën, plannen en promoties lanceren om de groothandel te stimuleren en de voorraad bij de dealer te beperken.

● Nauw samenwerken met onze Field Service Engineers en andere afdelingen.

Marketing

Je voert marketingcampagnes uit in overeenstemming met centrale EMEA-marketingplannen, met speciale aandacht voor de toegewezen markt. In deze rol ben je onder andere verantwoordelijk voor het evalueren van de dealerbehoeften, het implementeren van campagnes, het controleren van de merkaanwezigheid en het samenwerken met het marketingteam, om ervoor te zorgen dat de marketingactiviteiten accuraat zijn en de verkoopdoelstellingen ondersteunen.

● Coördinatie van lokale marketingactiviteiten en toezicht op de uitvoering ervan.

● Op wekelijkse basis marketingrapporten verzamelen.

● Contact onderhouden met lokale PR-bureaus (indien van toepassing).

● Samenwerken met externe bureaus om evenementen of andere lokale activiteiten uit te voeren.

● Het onderhouden van een hoogwaardige presentatie van het merk: gebruik van logo’s, bewegwijzering en andere POS-materialen.

● Toezicht houden op Zero’s aanwezigheid op Social Media en samen met onze Social Media-coördinator posts van regionaal belang voorstellen.

● Af en toe controleren van vertalingen van bureaus.

● Deelnemen aan evenementen/shows.

● Initiëren van contentcreatie ter ondersteuning van sales-promoties.

● Leveren van Social Media-content aan de dealers.

● Het marketingbudget beheren en plannen. 

Vaardigheden en eigenschappen

● Vloeiend (C2-niveau) in Nederlands, Engels en gevorderd Frans

● Uitstekende verkoop- en marketingvaardigheden

● Zeer proactief

● Servicegericht, open, sociaal, sterke communicator

● In staat om (sales & marketing) strategieën voor de Benelux en Scandinavische markt op te stellen, te onderhouden en uit te voeren

● Multi-taskingvaardigheden, plannings-, tijd- en projectmanagementvaardigheden

● Vaardigheden op het gebied van stakeholdermanagement: herkennen, definiëren en managen van je stakeholders

● Vaardigheden op het gebied van change management: in staat om al je stakeholders door veranderingen heen te leiden

● Uitstekende communicatieve vaardigheden

● Georganiseerd, superieure aandacht voor details

● IJverig, betrouwbaar en vasthoudend

● In staat om te gaan met verkoopsdruk en eisen

● Stressbestendig

● Geen 9-5 mentaliteit

● Je moet in staat zijn om ten minste 75% van je werktijd en ongeveer 20 weekends per jaar te reizen

● Je beschikt over zowel een motor- als een autorijbewijs

● Passie voor motorrijden en elektrische producten

Waarom Zero Motorcycles?

We zijn nog steeds een klein team, maar groeien snel en onze collega’s zijn in 8 landen actief. We zijn een diverse onderneming met meer dan 10 nationaliteiten en we spreken allemaal meerdere talen. We staan open voor alle ideeën die voor verbetering zorgen en vieren onze/jullie successen zo vaak mogelijk. 

Het is erg leuk werken bij ons, we gaan al eens buiten aan de snackbar lunchen, organiseren af en toe vrijdagborrels, als het weer het toelaat organiseren we barbecues, en we zijn gek op onze kerstfeesten. Als je het leuk vindt om op evenementen/beurzen te werken, kun je soms op nationaal en internationaal niveau meewerken, en uiteraard kun je met ons meegroeien en je carrière verder ontwikkelen. We zien je graag slagen in je opzet!

Daarnaast

● Een marktconform salaris met de mogelijkheid om in te stappen in een aandelenprogramma voor werknemers.

● Een open cultuur, zeer gedreven en leuke collega’s.

● Mogelijkheid om één keer per week thuis te werken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen