zaterdag 4 mei 2024

Zes tips van Motul voor doorrijders

Motorfietsen die in de winter worden gebruikt, vereisen speciale zorg en aandacht. Zorg en aandacht die Motul je motor kan geven.

Tip 1

Controleer altijd het koelvloeistofpeil. In Europa is antivries tot ­-35 °C voldoende.

Tip 2

Vanwege de lage temperaturen in de winter raadt Motul motoroliën aan met een viscositeit 5W40, 10W30, 10W40 of 10W50. Oliën met een lage viscositeit zorgen voor een bijzonder snelle smering tijdens de koude startfase en belasten de starter of de batterij niet.

Tip 3

De combinatie van strooizout en water maakt de remmen kwetsbaar voor corrosie. Motul geeft als advies om remblokken, remvoeringen en remklauwen regelmatig te reinigen met Motul Brake Clean.

Tip 4

Telescopische schokdempers zijn het best beschermd tegen corrosie als je ze insmeert met een dunne, gelijkmatige laag Motul Wash & Wax.

Tip 5

Tijdens de winter raadt Motul aan je ketting minstens om de 300 kilometer te reinigen (eerst) en te smeren (pas na het reinigen).

Tip 6

Wanneer je motorfiets in contact is geweest met sneeuw, modder of regen, moet je hem liefst grondig wassen met schoon water en Motul Moto Wash. Gebruik geen heet water, aangezien dit de corrosiereactie van het daarin opgeloste zout kan versnellen. Smeer na het wassen alle metalen onderdelen in met een dun laagje Motul E.Z. Lube.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen