zaterdag 23 september 2023

Zeven prachtige BMW R 18 Custom Builds uit Polen

BMW schuwt geen enkele gelegenheid om het custom-potentieel van de R 18 te tonen. Het bedrijf presenteerde al topprojecten uit Japan, Italië en Canada. Nu is het tijd voor Polen, en de getalenteerde bouwers willen graag laten zien dat custom cruisers geen uitgesproken Amerikaanse kunstvorm zijn.

Het valt niet te ontkennen, cruiser-rijders houden van de kleur zwart. BMW ZK Motors wilde echter een moderne draai geven aan het volledig zwarte uiterlijk met zwart chroom. De in Kielce gevestigde dealer paste de unieke behandeling toe op de ring van de koplamp, het frame van de snelheidsmeter, het motorhuisdeksel, het stuur, de cilinderkopdeksels, de stoterstangen, de sierlijsten van het inlaatspruitstuk, het inlaatrooster, het luchtfilterdeksel, de stuurklemmen, de tankdop en de spiegels. Met de toepasselijke naam Black Jack blaast de custom een klassieke cruiser-look nieuw leven in.

Is de BMW R 12 S in 2023 een opvolger van de R NineT?

BMW Inchcape Poznań volgt dezelfde aanpak met een andere stijl. In plaats van een black-out bobber richt de shop zich tot de lowrider-autocultuur van Zuid-Californië. Gewoonlijk aangeduid als de Vicla-stijl, deze sierlijke customs ontlenen hun swooping spatborden en fishtail-uitlaatpijpen van auto’s uit de jaren 30 en de hot rod subcultuur. Inchcape Poznań’s R 18 Speedy Gonzales speelt in op die roots met hoge apehangers, een laklaag met panelen en veel chroom.

In samenwerking met UNIKAT Motorworks gebruikt BMW Team Długołęka elementen uit de Japanse custom bobber-scene. De R 18 The Great Wave is niet alleen een kale verschijning, maar is ook gebaseerd op klassieke Japanse schilderijen. Het team past de Japanse bobberstijl toe met een ducktail-spatbord, fltat drag-stuur met lederen handgrepen, een bruin lederen eenpersoonszadel en vintage Shinko-banden. Bovendien springen de verkoperde cardanaandrijving, remklauwen en cilinderkopdeksels niet alleen in het oog, maar vullen ze het ontwerp ook aan.

Tot slot eert BMW Dobrzanski Team Customs de prestigieuze carrière van Georg ‘Schorsch’ Meier met de schitterend groene R 18 Isle of Man. De R 18 Liberty, aan de andere kant, laat de muscle cruiser chops van Liberty Motors Piaseczno zien, terwijl de R 18 Roadster van BMW Inchape Wrocêaw een caféracer-stijl heeft. De R 18 Roar van BMW Smorawiński ten slotte bewijst dat minder meer is met zijn tijdloze interpretatie van de big-bore boxer.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image