zondag 24 september 2023

Met een Yamaha Ténéré 700 over de Noorse Trans Euro Trail

De Trans Euro Trail (TET) werd in 2017 geopend en was meteen een hit bij adventure- en dual-sportrijders in Europa. Geïnspireerd door de Trans America Trail in de Verenigde Staten heeft de route een lengte van 51.000 km door 34 landen tussen de Noordkaap en de noordkust van Afrika. Zo’n lange route brengt TET-rijders naar Europa’s ‘meest afgelegen, diverse en inspirerende landschappen’.

De roep van die ontzagwekkende vergezichten en gravelwegen is te veel voor YouTuber Off She Goes om te weerstaan. Contentcreator Runa is ook geen groentje in de avontuurlijke toerwereld. Het kanaal Off She Goes biedt een keur aan reisinhoud, van soloavonturen in Noorwegen tot offroad rijden in Spanje.

In Runa’s laatste avonturen rijdt ze op haar Yamaha Ténéree 700 de Noorse etappe van de Trans Euro Trail. Nadat ze tijdens de eerste aflevering door de regen was gereden en zich in Finnskogen in de blubber had gestort, ging Off She Goes op weg naar de Jotunheimvegen. Hoewel Runa de reis dateert van 9 juli 2022, is er niet echt sprake van een zomerse hittegolf.

Gelukkig is de videomaker ook een goed voorbereide reiziger, die met haar vertrouwde verwarmde uitrusting de ijskoude omstandigheden tegemoet treedt. Onderweg laat Runa’s beeldmateriaal het adembenemende landschap van de TET zien, maar het zijn de onverwachte stukjes die het meest memorabel zijn.

2023 Yamaha XSR700 Legacy is gebaseerd op de MT-07

Of het nu gaat om een wandeling langs een kudde geiten, een spontaan hapje eten met een medereiziger of het omzeilen van parkhekken, Off She Goes heeft genoeg herinneringen aan dit deel van de TET. Runa heeft ook geen tekort aan grootse ervaringen.

De Noorse route van de TET brengt rijders naar het Geirangerfjord, de beroemdste fjord van het land, terwijl de Trollstigen een uitdagende rit over de weg biedt. Van het doorwaden van het Grimsbu Touristsenter tot de beklimming van de Tronfjell-berg van bijna 1.700 meter, de TET biedt eindeloze mogelijkheden voor memorabele momenten.

Hoewel het door de TET-gemeenschap onderhouden padennetwerk pas vijf jaar bestaat, verspilt Off She Goes geen tijd om het web van wegen te verkennen. Met zoveel in petto, kunnen we niet wachten op waar ze verder nog heen gaat op haar Noorse TET-reis.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image