Zo cool als The Fonz

Een mens wordt vanzelf hebberig van al het moois dat veilinghuis Julien’s Auction veilt op 23 juni. Onder de hamer gaan de legendarische Triumph TR5 van The Fonz uit de televisieserie Happy Days. Ook privémotoren gaan in de verkoop. Ben jij de volgende eigenaar van de Harley-Davidson FLH Electra-Glide van Marlon Brando, of heb je liever de groene Harley Davidson FLSTC Heritage Softail Classic (met bijpassende helm en handschoenen) van Arnold Schwarzenegger?

Motor duwen
De motorfiets van de Oostenrijkse krachtpatser moet voor een bedrag tussen de 30.000 en 50.000 dollar van eigenaar verwisselen. De twee andere motoren tussen de 150.000 en 200.000 dollar. Vooral voor de sjofele Triumph lijkt dat veel geld, maar het is wel een van de drie motoren uit de langlopende hitserie van weleer. Henry Winkler speelt daarin de uiterst coole dude The Fonz. Met motoren was hij niet zo stoer, de acteur was zelfs als de dood voor motoren. Bij rijshots werd hij in en uit beeld geduwd.

Eigen nummerplaat
In het eerste seizoen van Happy Days reed The Fonz nog op een Harley-Davidson, maar dat werd al snel deze Britse ratbike. In totaal werden er drie van deze motoren gebouwd, maar volgens het veilinghuis heeft alleen deze motor de tijd overleefd. Na zijn loopbaan als filmster kreeg de motor een uniek kenteken, daarop staat ‘Fonzie’ te lezen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?