zondag 2 april 2023

Zondagmorgenfilm: de complete SLIDE flattrack-serie

We weten het allemaal wel; flattrack is hip. Zowat iedere wegracer doet het inmiddels voor erbij of als training, maar ook als sport groeit het flattrack in rap tempo – in Nederland ook. Bij REV’IT! hebben ze dat ook door en in de vierdelige serie SLIDE neemt het Nederlandse motorkledingmerk je mee in deze bijzondere wereld.

Waarom rijden coureurs flattrack? Waarom zelfs coureurs die er geen stuiver mee verdienen, terwijl er in wegrace brood op de plank te krijgen is? Er zit een bepaalde magie aan de sport – een aantrekkingskracht. Om te kijken sowieso. Overdwars de bocht door in korte, zinderende races. Geen moment lijkt er sprake van daadwerkelijke grip, maar toch oogt de rijder in controle.

Tel er bij op dat de motoren basaler zijn dan in welke raceklasse ook, en de drempel lijkt laag. En dat is het ook. Je hebt er immers niet gek veel voor nodig. De snelheden zijn relatief laag en daardoor vallen blessures veelal mee en is materialistische schade over het algemeen geen financiële doodsteek voor een rijder.

Maar waar komt die fascinatie nou vandaan? Wat is nou echt de aantrekkingskracht van flattrack. In de vierdelige serie – aflevering vier volgt nog – SLIDE dook REV’IT! met een aantal rijders die zij sponsoren in het fenomeen dat flattrack heet.

SLIDE aflevering 1:  ‘Going Flat Out’

SLIDE aflevering 2:  ‘Man & Machine’

SLIDE aflevering 3:  ‘The Fastest Get Faster’

SLIDE aflevering 4:  ‘Showtime’

Krijg je nou geen genoeg van flattrack, dan hebben we in MOTO73 editie 18 een reportage voor je om van te smullen. Testredacteur Tom van Appeldoorn trekt zelf de stalen schoen aan. Als dat maar goed gaat…

Sowieso geen editie van MOTO73 meer missen? Kijk dan eens bij onze abonnementen! Naast de aanbiedingen van MOTO73 hebben we ook nog Promotor en Classic & Retro voor de scherpste prijzen. Losse nummers bestellen kan natuurlijk ook. Die vind je hier voor Promotor en hier voor Classic & Retro.

Foto en video: REV’IT!

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image