Zonne-energie op het TT-Circuit

Met 90.000 vierkante kilometer parkeertterrein, heeft het TT-Circuit in Assen alle ruimte om zonnepanelen neer te zetten. Dat bedacht het bestuur van het circuit ten minste samen met oliemaatschappij Tamoil.

Nou wil dat niet zeggen dat je straks je motor niet meer weg kunt zetten als je naar het circuit gaat. Het idee is namelijk om de zonnepanelen als een soort overkapping over de parkeerplekken heen te zetten. De opgewekte stroom wordt dan gebruikt voor de tankstations van Tamoil.

Het is nog maar een idee, maar morgen wordt hierover een zogeheten ‘letter of intent’ ingediend voor een mogelijk plan. 

Bron: RTV Drenthe

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.