Zorgen om verkeersdoden

Het zijn berichten die we niet graag melden, maar er vallen nog steeds verkeersdoden. Het CBS berichte dat er vorig jaar 650 mensen in het Nederlandse verkeer omkwamen, dat waren er elf minder dan in 2011.

Sinds 2006 is het aantal verkeersdoden volgens het CBS afgenomen met 19,9 procent. Uit gegevens van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt, dat de meeste dodelijke ongevallen plaatsvinden tussen 14.00 en 15.00 uur. Volgens minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wordt alles op alles gezet om de dalende trend voort te zetten.

In 2012 verongelukten volgens de cijfers van het CBS 54 motorrijders, twee meer dan in 2011. KNMV-directeur Patrice Assendelft: ‘Ieder slachtoffer is er één te veel. De KNMV maakt zich sterk voor een veilige weginrichting voor motorrijders en doet er alles aan om motorrijders te trainen in het herkennen van gevaarlijke verkeerssituaties’.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.