donderdag 28 maart 2024

Zorgen om verkeersdoden

Het zijn berichten die we niet graag melden, maar er vallen nog steeds verkeersdoden. Het CBS berichte dat er vorig jaar 650 mensen in het Nederlandse verkeer omkwamen, dat waren er elf minder dan in 2011.

Sinds 2006 is het aantal verkeersdoden volgens het CBS afgenomen met 19,9 procent. Uit gegevens van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt, dat de meeste dodelijke ongevallen plaatsvinden tussen 14.00 en 15.00 uur. Volgens minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wordt alles op alles gezet om de dalende trend voort te zetten.

In 2012 verongelukten volgens de cijfers van het CBS 54 motorrijders, twee meer dan in 2011. KNMV-directeur Patrice Assendelft: ‘Ieder slachtoffer is er één te veel. De KNMV maakt zich sterk voor een veilige weginrichting voor motorrijders en doet er alles aan om motorrijders te trainen in het herkennen van gevaarlijke verkeerssituaties’.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen