Nieuwe BMW F800GS Adventure

BMW Motorrad breidt de GS-reeks uit met de nieuwe BMW F800GS Adventure. De motor wordt door BMW in de markt gezet als een pure off-road machine. Hij is voorzien van dezelfde staande twin-motorblok als de F800GS. Deze levert een vermogen van 63 kW (85 pk) bij 7.500 t/min en een koppel van 83 Nm bij 5.750 t/min. Vanaf 15 juni staat de BMW F 800 GS Adventure bij de dealer en is leverbaar vanaf 13.850 euro. Net als alle andere BMW’s wordt de Adventure standaard geleverd met ABS.

De Adventure is net als de F800GS voorzien van een stalen buizenframe, wel is het achterframe aangepast en verstevigd om de grotere brandstoftank van 24 liter te kunnen huisvesten. Ten opzichte van de standaard F800GS heeft de Adventure maar liefst acht liter meer tankinhoud. De standaard zithoogte is 890 mm en dat komt neer op 10 mm meer als de gewone F800GS. Een lage buddyseat is optioneel, zonder meerprijs leverbaar, waarmee de zithoogte uitkomt op 860 mm. Het rijklaargewicht bedraagt 229 kilogram.


Nieuw is de offroadmodus, dat deel uitmaakt van een pakket waarin ook ASC geleverd wordt, waarmee het mogelijk is het tractiecontrolesysteem tijdens het rijden uit te schakelen. Daarnaast is het Electronic Suspension Adjustment (ESA) op de Adventure leverbaar. De BMW F800GS is standaard uitgerust met onder andere een hoog windscherm, brede enduro-voetsteunen, handkappen, een verstelbaar en versterkt rempedaal, motorbescherming en een bagagerek dat tevens de grotere brandstoftank beschermt.


Ter introductie presenteert BMW een gelimiteerde Launch Edition van de F 800 GS Adventure in de kleur Sandrover matt. Dit introductiemodel is voorzien van vele extra’s waaronder een boordcomputer, verwarmde handvatten, LED koplampuitbreiding, ESA, diefstalalarmsysteem, witte LED knipperlichten en een middenbok. Ook is de Launch Edition voorzien van ASC met Enduromodus, afsluitbare aluminium zijkoffers, een montageplaat voor een topkoffer en een BMW Motorrad Navigator Adventure navigatiesysteem inclusief houder en kabel. De zeer complete BMW F 800 GS Adventure Launch Edition is leverbaar vanaf 16.990 Euro.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.