zaterdag 20 april 2024

Nieuwe BMW F800GS Adventure

BMW Motorrad breidt de GS-reeks uit met de nieuwe BMW F800GS Adventure. De motor wordt door BMW in de markt gezet als een pure off-road machine. Hij is voorzien van dezelfde staande twin-motorblok als de F800GS. Deze levert een vermogen van 63 kW (85 pk) bij 7.500 t/min en een koppel van 83 Nm bij 5.750 t/min. Vanaf 15 juni staat de BMW F 800 GS Adventure bij de dealer en is leverbaar vanaf 13.850 euro. Net als alle andere BMW’s wordt de Adventure standaard geleverd met ABS.

De Adventure is net als de F800GS voorzien van een stalen buizenframe, wel is het achterframe aangepast en verstevigd om de grotere brandstoftank van 24 liter te kunnen huisvesten. Ten opzichte van de standaard F800GS heeft de Adventure maar liefst acht liter meer tankinhoud. De standaard zithoogte is 890 mm en dat komt neer op 10 mm meer als de gewone F800GS. Een lage buddyseat is optioneel, zonder meerprijs leverbaar, waarmee de zithoogte uitkomt op 860 mm. Het rijklaargewicht bedraagt 229 kilogram.


Nieuw is de offroadmodus, dat deel uitmaakt van een pakket waarin ook ASC geleverd wordt, waarmee het mogelijk is het tractiecontrolesysteem tijdens het rijden uit te schakelen. Daarnaast is het Electronic Suspension Adjustment (ESA) op de Adventure leverbaar. De BMW F800GS is standaard uitgerust met onder andere een hoog windscherm, brede enduro-voetsteunen, handkappen, een verstelbaar en versterkt rempedaal, motorbescherming en een bagagerek dat tevens de grotere brandstoftank beschermt.


Ter introductie presenteert BMW een gelimiteerde Launch Edition van de F 800 GS Adventure in de kleur Sandrover matt. Dit introductiemodel is voorzien van vele extra’s waaronder een boordcomputer, verwarmde handvatten, LED koplampuitbreiding, ESA, diefstalalarmsysteem, witte LED knipperlichten en een middenbok. Ook is de Launch Edition voorzien van ASC met Enduromodus, afsluitbare aluminium zijkoffers, een montageplaat voor een topkoffer en een BMW Motorrad Navigator Adventure navigatiesysteem inclusief houder en kabel. De zeer complete BMW F 800 GS Adventure Launch Edition is leverbaar vanaf 16.990 Euro.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen