Iwema gaat naar Jerez UPDATE

UPDATE 3-5-2013
De MotoGP-artsen hebben Jasper Iwema groen licht gegeven om te rijden, de Moto3 coureur zal deze ochtend deelnemen aan de eerste vrije training. Omdat de dokters weinig kunnen testen aan een hersenschudding is de toestemming gebaseerd op wat Jasper zelf voelt. Op dit moment blijft bij inspanning de duizeligheid en hoofdpijn terug komen, het is dus nog afwachten hoe de KTM coureur zich vandaag voelt op de motor. Aan de hand daarvan zal een beslissing worden genomen voor de rest van het weekend.  

BERICHT 26-4-2013
Afgelopen zondag kwam Jasper Iwema zwaar ten val tijdens de GP of the Americas, gelukkig heeft hij naar omstandigheden weinig aan de crash overgehouden. “ Ik heb geen botbreuken. Aan de crash heb ik alleen een hersenschudding aan overgehouden. Op dit moment heb ik veel hoofdpijn, duizeligheid en wat nekklachten”, aldus Iwema.

Van het ongeluk zelf weet Jasper niet veel meer. “ Ik ben een paar minuten weg geweest, het laatste wat ik mij herinner is dat ik door de lucht vloog, het eerst volgende wat ik weet is dat ik met een helikopter onderweg naar het ziekenhuis ben”.
 
Gisteren onderging Jasper een nieuw onderzoek in het ziekenhuis van Almelo. Uit het onderzoek is gebleken dat er alleen spraken is van een hersenschudding, zoals al was gebleken uit eerder onderzoek. De dokter heeft aangeven dat hij absolute rust moet houden om te herstellen en dat het krap zal worden of Jasper kan starten in Jerez. Maandag vliegt hij al naar Jerez, om zo de tijd te hebben om te herstellen van de vlucht en te wennen aan de temperaturen.
 
Foto: 2Snap
Bron: www.rtvdrenthe.nl
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.