Zou de Honda TransAlp terug kunnen komen?

Geruchten over de herintreding van een nieuwe Honda Transalp doen al jaren de ronde. En waarom niet? De Honda zou kunnen concurreren met de Yamaha Tenere 700, KTM 890 Adventure of zelfs de Suzuki 650 V-Strom. Er is zeker een markt voor een kleinere versie van de Africa Twin. Inmiddels heeft Honda opnieuw de naamrechten van de ‘TransAlp’ in Amerika aangevraagd.

De Amerikaanse naamrechten zijn sinds 2016 niet meer verlengd. Tot deze maand. Kunnen we op basis van deze claim aannemen dat een terugkeer van de TransAlp aanstaande is? In Europa is de bescherming van de naam voor het laatst is verlengd in 2012. En die bescherming is geldig tot 2026. En die verlengingen zijn ook vastgelegd in Australië en Japan, respectievelijk in 2017 en 2019. Desondanks is er geen nieuwe TransAlp aangekondigd.

Marathonmotor: Honda XL600V Transalp

Het blijft dus onzeker of zelfs onwaarschijnlijk dat er een nieuwe Honda TransAlp komt. Honda heeft met de CB500X of de NC750X genoeg lichte avontuurlijke modellen in het assortiment. Maar eentje die kan concurreren met de 650-, 700- en 890cc van de andere merken ontbreekt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?