Zwarte Cross zoekt stuntman

De organisatie van het Zwarte Cross Festival is op zoek naar een waaghals die het aandurft om met een motor over het 16 meter hoge hoofdpodium te springen zonder de bovenkant van het podium te raken. Als beloning looft de organisatie een beloning van € 10.000,- in contanten uit.

Voor degene die het lukt om in de lucht een backflip te maken wacht een extra prijs. Het Zwarte Cross Festival is het eerste festival ter wereld waar er met een motor over een podium gesprongen wordt. De sprong zal in het weekend meerdere keren per dag moeten plaatsvinden.

Aan de zijkanten van het podium worden een spring- en landingschans gebouwd van steigermateriaal (zie afbeelding bijlage). De stuntrijder zal uiteindelijk een sprong maken van ruim 25 meter hoog en ruim 30 meter ver. De Zwarte Cross organisatie garandeert dat iemand de sprong gaat maken. De ramps zijn inmiddels ook al besteld.

“Als niemand zich aanmeldt, springen we desnoods zelf”, aldus organisatoren Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink. In de week voorafgaand aan het evenement wordt een testdag gehouden waarop gekeken wordt of de aangemelde personen daadwerkelijk goed genoeg motor kunnen rijden.

Iedereen die denkt dit aan te durven kan zich melden bij de organisatie via info@zwartecross.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.