woensdag 19 juni 2024

Zwarte Cross zoekt stuntman

De organisatie van het Zwarte Cross Festival is op zoek naar een waaghals die het aandurft om met een motor over het 16 meter hoge hoofdpodium te springen zonder de bovenkant van het podium te raken. Als beloning looft de organisatie een beloning van € 10.000,- in contanten uit.

Voor degene die het lukt om in de lucht een backflip te maken wacht een extra prijs. Het Zwarte Cross Festival is het eerste festival ter wereld waar er met een motor over een podium gesprongen wordt. De sprong zal in het weekend meerdere keren per dag moeten plaatsvinden.

Aan de zijkanten van het podium worden een spring- en landingschans gebouwd van steigermateriaal (zie afbeelding bijlage). De stuntrijder zal uiteindelijk een sprong maken van ruim 25 meter hoog en ruim 30 meter ver. De Zwarte Cross organisatie garandeert dat iemand de sprong gaat maken. De ramps zijn inmiddels ook al besteld.

“Als niemand zich aanmeldt, springen we desnoods zelf”, aldus organisatoren Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink. In de week voorafgaand aan het evenement wordt een testdag gehouden waarop gekeken wordt of de aangemelde personen daadwerkelijk goed genoeg motor kunnen rijden.

Iedereen die denkt dit aan te durven kan zich melden bij de organisatie via info@zwartecross.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen