donderdag 8 juni 2023

Zwarte Cross zoekt stuntman

De organisatie van het Zwarte Cross Festival is op zoek naar een waaghals die het aandurft om met een motor over het 16 meter hoge hoofdpodium te springen zonder de bovenkant van het podium te raken. Als beloning looft de organisatie een beloning van € 10.000,- in contanten uit.

Voor degene die het lukt om in de lucht een backflip te maken wacht een extra prijs. Het Zwarte Cross Festival is het eerste festival ter wereld waar er met een motor over een podium gesprongen wordt. De sprong zal in het weekend meerdere keren per dag moeten plaatsvinden.

Aan de zijkanten van het podium worden een spring- en landingschans gebouwd van steigermateriaal (zie afbeelding bijlage). De stuntrijder zal uiteindelijk een sprong maken van ruim 25 meter hoog en ruim 30 meter ver. De Zwarte Cross organisatie garandeert dat iemand de sprong gaat maken. De ramps zijn inmiddels ook al besteld.

“Als niemand zich aanmeldt, springen we desnoods zelf”, aldus organisatoren Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink. In de week voorafgaand aan het evenement wordt een testdag gehouden waarop gekeken wordt of de aangemelde personen daadwerkelijk goed genoeg motor kunnen rijden.

Iedereen die denkt dit aan te durven kan zich melden bij de organisatie via info@zwartecross.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image