13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Zwarte Zaterdag

De ANWB waarschuwt voor de drukste Europese reisdag van het jaar. Aanstaande zaterdag gaan we met z'n allen massaal de weg op! Vooral op de wegen in Frankrijk, Duitsland en in Zwitserland bij de Sint Gotthardtunnel worden zeer lange files verwacht.

In Frankrijk wordt zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur ruim 600 kilometer file verwacht. De eerste files ontstaan rond zonsopkomst. Op alle belangrijke routes naar het zuiden loopt het vast. Op de A6 al ver voor Lyon. Ten zuiden van Lyon rijdt het stapvoets door de Rhônevallei op de A7 naar Orange en de A9 richting Spanje. In het westen loopt het vol op de A10 Parijs-Orléans-Spaanse grens.

Een alternatieve route voor de problemen op de A6 naar het zuiden is de A39 via Bourg-en-Bresse. Door het midden van Frankrijk zijn files te vermijden door de route via Limoges te nemen, over de A20. De route via Clermont-Ferrand, over de A71/A75 is ook grotendeels filevrij.

Ook in Duitsland gaat het zaterdag knellen op de wegen. De schoolvakanties in het zuiden beginnen dit weekend. Ook veel inwoners van Noordrijn-Westfalen, de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland, gaan op vakantie. De langste files staan op de wegen rond Hamburg op de A1 en de A7 (werkzaamheden). Meer naar het zuiden is het erg druk op de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg-München en op de A8 München-Salzburg.

Op de wegen in Zwitserland loopt zaterdag de wachttijd voor de Sint Gotthardtunnel, op de A2 Bazel-Chiasso, in beide richtingen op tot meer dan 3 uur.

Meer info vind je op www.anwb.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen