Zwitser wil ‘de wereld rond’ in recordtijd

In minder dan 120 dagen en twee uur moet de Zwitser Urs Pedraita de wereld rond zijn geweest en daarbij alle continenten hebben bezocht. Hij zal tijdens deze reis zo’n 100.000 kilometer afleggen. Als hij deze missie succesvol afrondt, dan heeft Pedraita het wereldrecord in handen. Opmerkelijk is het feit dat de Zwitserse wereldreiziger de uitdaging aan zal gaan op een Victory Cross Country, een cruiser. Er zijn dus meer mensen die even ‘gek’ zijn als Sjaak Lucassen.
Op slechts enkele punten zal de Victory gewijzigd worden. Zo heeft deze Cross Country een grotere tank (33 liter), aangepast zadel met ruggensteun en twee extra LED-lampen voor eventueel nachtwerk. Zelf verwacht de 49-jarige Pedraita dat hij het record flink scherp zal stellen. Zijn doel: in minder dan 100 dagen de uitputtende reis afleggen. Dat betekent dat hij minimaal duizend kilometer per dag moet rijden.
Overigens is Urs Pedraita al in het bezit van een wereldrecord ‘circumnavigatie’. Vorig jaar wist hij de tijd van Kevin en Julia Sanders uit 2002 te verbreken. De Zwitser had drie dagen minder nodig en reed de 24.741 kilometer in slechts 16 dagen, 12 uur en 19 minuten. En dat Pedraita sinds een paar jaar verslaafd is geraakt aan dit soort reizen is wel duidelijk als je zijn schema voor het komende halfjaar bekijkt. Zo is hij nu bezig om Rusland te doorkruisen om daarna ook nog eens in oktober af te reizen naar Afrika. Daar zal hij van Kenia naar Tanzania rijden. Hem volgen? Dat doe je hier.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?

Neem een grote motor, plaats hem in een licht frame en verwijder daarna alle onnodige accessoires. Wat je overhoudt, is volgens Victory de formule voor de ‘modern American musclebike’. De Octane dus.