zaterdag 20 april 2024

Zwitserse boetes omhoog

Nu was Zwitserland al niet zo’n vriendelijk land als het op verkeersboetes aankwam, maar hou je vast… Dat gaat nog een stukje erger worden, meldt de ANWB. Bij forse ‘misstanden’ loopt de overtreder risico op gevangenisstraffen en ontneming van het rijbewijs, zo lezen we. De reden hierachter is een programma om roekeloos rijden terug te dringen.

Met ernstige overtredingen wordt overigens bedoeld: meer dan 40 te hard op 30 km-wegen, meer dan 60 te hard op 80-wegen en meer dan 80 te hard op snelwegen. Er zit dus nog wel enige rek in, maar dat houdt niet in dat je daaronder niets te vrezen hebt… De boete is dan alleen iets lager en je mag nog naar huis.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen