Zwitserse boetes omhoog

Nu was Zwitserland al niet zo’n vriendelijk land als het op verkeersboetes aankwam, maar hou je vast… Dat gaat nog een stukje erger worden, meldt de ANWB. Bij forse ‘misstanden’ loopt de overtreder risico op gevangenisstraffen en ontneming van het rijbewijs, zo lezen we. De reden hierachter is een programma om roekeloos rijden terug te dringen.

Met ernstige overtredingen wordt overigens bedoeld: meer dan 40 te hard op 30 km-wegen, meer dan 60 te hard op 80-wegen en meer dan 80 te hard op snelwegen. Er zit dus nog wel enige rek in, maar dat houdt niet in dat je daaronder niets te vrezen hebt… De boete is dan alleen iets lager en je mag nog naar huis.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.