zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Zwitserse boetes omhoog

Nu was Zwitserland al niet zo’n vriendelijk land als het op verkeersboetes aankwam, maar hou je vast… Dat gaat nog een stukje erger worden, meldt de ANWB. Bij forse ‘misstanden’ loopt de overtreder risico op gevangenisstraffen en ontneming van het rijbewijs, zo lezen we. De reden hierachter is een programma om roekeloos rijden terug te dringen.

Met ernstige overtredingen wordt overigens bedoeld: meer dan 40 te hard op 30 km-wegen, meer dan 60 te hard op 80-wegen en meer dan 80 te hard op snelwegen. Er zit dus nog wel enige rek in, maar dat houdt niet in dat je daaronder niets te vrezen hebt… De boete is dan alleen iets lager en je mag nog naar huis.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen