vrijdag 19 juli 2024

Motorleven: Patrick Hewegh

‘Ik werkte indertijd in Terneuzen, had een auto van de zaak en toch leek de motor mij veel leuker toen ik in 1990 mijn rijbewijs haalde. Mijn oudste zoon was er al en mijn vrouw was zwanger van de tweede. Dan blijft er niet veel geld over. Ik kon voor weinig de Suzuki GSX400E van mijn overbuurman overnemen. Die wilde een Virago kopen, of zo. Mijn geluk! Ik reed er mee door weer en wind. Toen ik de Yamaha FJ600 kocht, moest ik wennen aan een kuipje hebben en een viercilinder rijdt ook heel anders. Ben toentertijd ook wel wat verder gaan rijden, de Ardennen in, bijvoorbeeld.’

Paspoort

Leeftijd54
WoonplaatsRoosendaal
Rijbewijs sinds1990
MotorfietsHonda CBF1000
Kilometerstand28.500
In bezit sinds2015
Aantal gekochte motoren6
Aantal verkochte motoren5

‘Na een jaar of twee wilde ik toch wat sportievers. Wat een RF900 had moeten zijn (‘want die heeft 100 pk!’), werd toch een Suzuki GSX-F600. De RF was echt even te duur. Toen mijn vrouw eindelijk haar rijbewijs had, kwam er een Kawasaki Eliminator bij. Een rode. Mijn zoon zat toen hoog in de judosport. Mijn vrouw reed stad en land af met dat ding om naar wedstrijden te gaan.’

Motorleven: Michael Visser

‘Al kwam de Suzuki op een gegeven constant stil te staan en de Eliminator was voor mij te klein. In 2002 kocht ik toen een Aprilia Pegaso. Fijn ding! Mijn oudste zoon heeft er ook nog op gereden. Nadat hij ermee viel, is-ie snel ingeruild op een CBR600F. Moeders wist van niks, maar mijn jongste zoon reed er ook geregeld mee. Met een Bos-uitlaat erop en dan naar ‘De Speeltuin’ op de A58… Met zijn 25kW-rijbewijs. De Honda CBR heb ik tot 2015 gehad. Toen kwam de CBF1000. Ben er echt zo blij mee!

Ben jij abonnee van MotorNL en wil je meedoen aan deze rubriek? Stuur ons dan een e-mail: redactie@moto73.nl.

Motoren in mijn leven

  • Suzuki GSX400E (eerste motor)
  • Yamaha FJ600
  • Suzuki GSX-F600
  • Aprilia Pegaso 650
  • Honda CBR600F
  • Honda CBF1000 (huidige motor)
Patrick Hewegh met z’n kinderen op de Suzuki GSX400E
Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen