zondag 4 juni 2023

Top 10 interessante details op motorfietsen

Dikwijls zit het ‘m in de details. Zo ook bij motorfietsen. Zichtbare designelementen of onzichtbare techniek kunnen van een ‘normale’ motor eerder een speciaal model maken. En als je de leuke weetjes kent, kun je er ook niet meer overheen kijken. Daarbij word je er een geweldig interessant persoon van in het café met je motorvrienden. ‘Zeg, wist je dat…’, aandacht verzekerd. We geven je 10 interessante details op motoren die dit jaar te koop zijn. Zorg wel dat je ze ont...

Onbeperkt verder lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? als abonnee om direct verder te lezen.

Wil je graag toegang? Neem dat een Motor.NL Premium abonnement vanaf €2,50 per maand. Het online bladerbaar lezen van MOTO73 en Promotor is inbegrepen.

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of wil je toch liever een magazine in de brievenbus? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

1 Reactie

  1. LED verlichting wordt wel degelijk warm en benodigd derhalve ook koeling. Kijk maar eens naar de koelblokken op vervangings H7 lampen, sommige varianten hebben zelfs een ventilator.
    Bij het Kiska design van KTM was het onverlichte midden tussen de lampen (bij in ieder geval de eerste generatie) van aluminium, puur voor warmte afvoer van de verlichting.
    Ander voorbeeld zijn de LED schijnwerpers op trailers voor het achteruit rijden, deze zijn ook voorzien van koelribben. Zou dit niet nodig zijn zou het er niet op zitten, zulk soort vormen zijn duur om te maken (in vergelijking met gladdere vlakken).
    Hierom verwacht ik dat de ribben koplamp op de CB650r wel degelijk nodig zijn voor warmte afvoer.

    (Bron; werkervaring op het gebied van verlichting en electronica)

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image