zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Sneakpreview MOTO73 nummer 18 2019

De nieuwe MOTO73 is rap op weg richting de winkel of je deurmat. Wat je mag verwachten? Een paar dagen voordat het nieuwe nummer verschijnt, kijken wij met deze sneakpreview vooruit.

Dubbeltest
Voor veel toerfanaten is een zware nog altijd de ware. Toch komen ze met lichte machines als de Yamaha Tracer 700GT en de Kawasaki Versys 650 Tourer Plus niets te kort.

Flattracken in Nederland
Flattrack is afkomstig uit de Verenigde Staten en is momenteel één van de snelst groeiende motorsporten in Nederland. We stuurden redacteur Tom van Appeldoorn naar Lelystad voor een nadere kennismaking, waarbij hij zelf de baan op mocht. Totaal uitgeput, maar dolenthousiast kwam hij terug.

Honda CB650R
Hoe gedraagt de Honda CB650R zich onder typisch Nederlandse omstandigheden, zoals miezerweer en fileverkeer? De Dijkentest van MOTO73 geeft het antwoord.

Benelli 502C
Oké, hij lijkt op een Ducati Diavel, maar ook zonder die uiterlijke overeenkomst staat de Benelli 502C zijn mannetje. Hij heeft een heerlijke tweecilinder en rijdt en stuurt prima.

Polen
Fotograaf Jacco van de Kuilen maakte een trip door Polen. Anno 2019 is dat een gastvrij motorland, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurden er verschrikkelijke dingen.

Torleif Hartelman
Sinds begin dit jaar is Torleif Hartelman rijdersanalist bij het Petronas Sepang Racing Team van Wilco Zeelenberg. Onze sportmedewerker Asse Klein liep een dag met hem mee.

Marathonmotor
De BMW F800GS van Hans Galema heeft al 150.000 kilometer op de klok staan, waarvan het merendeel werd afgelegd bij reizen naar Rusland en Mongolië.

Techniek: elektrische trialmotor
Met de TY-E presenteert Yamaha een elektrische trialmotor. Technisch specialist Peter Aansorgh legt uit wat er bij kwam kijken om die machine geschikt te maken voor de trialsport.

Garage73
Met het oog op lange, verre reizen wilde Ad van de Wiel de actieradius van zijn KTM 990 Adventure wat opvoeren. Een grotere tank leek de oplossing, totdat Ad het prijskaartje zag…

Triumph Daytona 675
Vanaf 2006 verpletterde de Triumph Daytona 675 in vergelijkingstesten jarenlang de Japanse concurrenten in het supersportsegment. Een hernieuwde kennismaking.

Voorbeschouwing MXoN
Op 28 en 29 september vindt op het TT Circuit in Assen de Motocross of Nations plaats. Wij blikken vast vooruit op het evenement, waarin de Nederlanders na al die jaren eindelijk eens moeten zegevieren.

Verder in deze editie
Motorleven
Eerste versnelling
Posters
Agenda
Motorsport in beeld + column
MotoGP Engeland
MXGP Italië en Zweden
Sport: Nederlandse wereldtoppers
De parels van Henk

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen