dinsdag 23 juli 2024
HomeVideoKawasaki Ninja 7 Hybrid en Z 7 Hybrid testevent

Kawasaki Ninja 7 Hybrid en Z 7 Hybrid testevent

-

Nadat je hier al alles kon lezen over het unieke Kawasaki Hybrid Testevent, kun je er nu ook alles over zien. En horen! Waarom je dat wilt? Luister naar het verhaal van Dave Hessels, die onder de veelzeggende naam Videomeneer – hoe kom je erop? – waanzinnige producties maakt. Dave: ‘Mijn verwachting was om vrij vroeg in het event de nodige bloopers te mogen vangen op film. Elk testevent is het altijd even wennen aan de motor, maar met een primeur op hybride motorfietsen net iets meer. Echter, los van wat verwarde blikken in het begin, waren de rijders al snel thuis op de machines waar zij dan ook heerlijk hebben kunnen genieten van een rit door een variatie van Noord Hollandse omgevingen en natuurlijk hun gastrol als redacteur op dit event. Alhoewel ik de kijkers niet heb kunnen voorzien van de nodige vermakelijke bloopers, heb ik ze wel voorzien van een vermakelijke behind-the-scenes op zo een dag als gastredacteur met interessante observaties over deze futuristisch ogende hybride machines. Een geslaagde dag voor iedereen.’

In het kort

Het hybride-nieuws van Kawasaki even gemist? Geen paniek! De Z 7 Hybrid en Ninja 7 Hybrid zijn de eerste hybride productiemotorfietsen ter wereld. Met verbrandingsmotor én elektrische tractiemotor. De gekuipte Ninja en de naakte Z zijn op de voorkant en de kleur na verder identiek. Ook qua prijs, die bij allebei €14.395 bedraagt. De Hybriden ogen wat langer dan normaal. En dat klopt ook, want de achterbrug is iets langer om ruimte te creëren voor de 9 kW-elektrische tractiemotor, die achterop de 451cc-paralleltwin zit.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.