vrijdag 29 maart 2024

Engeland: Historische circuits

Racers Welcome

Op het grootste eiland in de Noordzee kun je schitterend rondjes draaien: behalve Brands Hatch en Silverstone zijn er nog veel meer, maar minder bekende circuits te vinden als Oliver‘s Mount, het laatste stratencircuit van England. Of Mallory Park, Brooklands of Oulton Park. Circuits als routepunten in een opwindende rondrit langs Engelse motorgeschiedenis.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/engeland-historische-circuits.gpx”]


In een monotone autowegmodus zijn we onderweg naar Engeland: m’n kameraad op de Triumph Thruxton R met racegenen, ik op de Tiger Sport met koffers en Ortlieb-roltas achterop. Vóór Calais zien we plotseling voetgangers op de snelweg, als in een fata morgana. De uitvalsweg naar de reizigersterminal is afgezet door hoge hekwerken met scheermesprikkeldraad. Refugees not welcome in Engeland, bikers wel. Hoewel, in Dover aangekomen, waar de Brexit inmiddels een feit is, ontpopt het Verenigd Koninkrijk zich bijna als een terra incognita. Oeps, we hebben de juiste kaartset niet geïnstalleerd! Met een rood hoofd van schaamte, maken we de oren vrij. Pleister op de wonde: het zelfbewuste en sonore grommen van de 1200 Thruxton, dat je niet kunt vergelijken met het agressieve blaffen van een boxermotor uit Beieren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen