Column Marien: ‘Wij vinden 11.500 bezoekers een wonder. Azijnzeikers niet’

Dat de Dutch TT dit jaar ‘gewoon’ doorgaat, vind ik persoonlijk al een groot wonder maar dat het TT Circuit het voor elkaar heeft gekregen dat er ook nog toeschouwers bij aanwezig mogen zijn, is een groot wonder in een hele dikke overtreffende trap als je het mij vraagt. Ga er maar aan staan om dat uitgerekend nu voor elkaar te krijgen als je in overleg moet met bijvoorbeeld de veiligheidsregio Drenthe, de gemeente Assen en Dorna. Azijnzeikers zullen ongetwijfeld 11.500 toeschouwers per dag veel te weinig vinden en nu al lopen te stuiteren over het feit dat ze er misschien ...
Dat de Dutch TT dit jaar ‘gewoon’ doorgaat, vind ik persoonlijk al een groot wonder maar dat het TT Circuit het voor elkaar heeft gekregen dat er ook nog toeschouwers bij aanwezig mogen zijn, is een groot wonder in een hele dikke overtreffende trap als je het mij vraagt. Ga er maar aan staan om dat uitgerekend nu voor elkaar te krijgen als je in overleg moet met bijvoorbeeld de veiligheidsregio Drenthe, de gemeente Assen en Dorna. Azijnzeikers zullen ongetwijfeld 11.500 toeschouwers per dag veel te weinig vinden en nu al lopen te stuiteren over het feit dat ze er misschien niet bij kunnen zijn. Jan Kruithof: ‘Nooit meer koud’ Dat zijn gewoon de omstandigheden waar we nu mee moeten dealen en natuurlijk kiest het TT Circuit als eerst voor vaste klanten. Discussiëren daarover is volstrekt kansloos! Ik zou het liefst persoonlijk al die 11.500 toeschouwers persoonlijk hallo willen zeggen. Elke dag weer. Welkom terug vrienden, wij zijn op de goede weg! Wat dat betreft zijn er heel veel prachtige parallellen te trekken tussen de Dutch TT en Marc Marquez. Beide uithangborden van de MotoGP zijn nog lang niet waar ze moeten zijn,  maar langzaam maar zeker komt er schot in de zaak en dat moet elke raceliefhebber heel gelukkig maken. Het zou daarom haast poëtisch zijn als Marquez op Assen wint. Maar ja, dat zou het eigenlijk ook zijn als Valentino Rossi weer een keer wint. Of Jack Miller opnieuw. Of Maverick Viñales alweer. Of Fabio Quartararo nu wel. Of… Afijn, uiteindelijk maakt het mij geen moer uit wie er wint. Zolang er maar geracet wordt en wij daar over kunnen schrijven. En geloof mij, dat gaan we doen eind juni! Met dank aan de mannen en vrouwen van het TT Circuit!

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?