zaterdag 15 juni 2024

‘Eindelijk een antwoord op al die domme verjaardagopmerkingen over motorrijden’

‘De slimme rijder is een motorrijder.’ Nee, natuurlijk vertel ik jullie hierbij helemaal niets nieuws! Sterker nog: waarom neem ik de moeite om het jullie te vertellen, in notabene een motortijdschrift? Omdat dit in mijn ogen het ultieme antwoord is op al die verschrikkelijk domme, tenenkrommende verjaardagopmerkingen die wij als motorrijder veel te vaak krijgen. Bijvoorbeeld tijdens de 63e verjaardag van – ik noem zomaar iemand – ome Kees. Je weet wel, zo’n verjaardag waar zelfs ome Kees zelf geen enkele zin in heeft en dat ook uitstraalt tot in z’n allerkleinste teen. Zittend in een schaars verlichte kamer, met de gordijnen half dichtgetrokken in een zweem van lang vergeten kaas. En zelfs als je een week niet gegeten hebt, laat je het assortiment van goedkope chips en een half opgegeten pakje droge koekjes vrolijk en zonder twijfel links liggen. Die lagen er tijdens zijn 53e verjaardag ook al.

Geluids Informerende Displays in Amsterdam en Rotterdam eerste zet tegen minder herrie

Na de zoveelste pijnlijke stilte, is er dan helaas altijd wel iemand die tegen je begint over het motorrijden om vervolgens vol gas door te schakelen naar zijn achterneef, die ooit een buurman had, die iemand kende die gevallen was met de motor. En daarbij toch wel zijn linker pinknagel lelijk pijn had gedaan… Meestal gevolgd door de meest kansloze uitspraak ooit: ‘Ik zou het ook wel willen, maar dat zou heel snel verkeerd aflopen.’ Het liefst zou je dan antwoorden dat diegene ook maar meteen z’n autorijbewijs moet inleveren – straks loopt het dankzij hem/haar voor iemand anders verkeerd af –, maar uit liefde voor de sfeer, hou je je mond.

Met dank aan de RAI Vereniging, in samenwerking met het Motorplatform en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, hebben we nu gelukkig een antwoord op al die domme verjaardagopmerkingen. Nu vooral hopen dat de nieuwe campagne ‘De slimme rijder is een motorrijder’ een succes wordt. En anders gewoon nooit meer naar dit soort verjaardagen gaan.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

3 Reacties

  1. Ja van die opmerkingen als ‘dat is niks voor ik zou me hardstikke dood rijden. Ik rij daarvoor veel te hard.’ Tuurlijk dat doe je met je Ford Focus ook. Altijd gas onderin of t nou kan of niet. Hou toch op.

  2. Wat bedoel je dat je jezelf hartstikke dood rijdt? Ow…. je mag niet van je vrouw 🤣

    • Bedankt voor de reactie. Ik heb vandaag weer gelachen.
      Tot on ze road again.
      Il Padre

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen