Jan Kruithof: ‘Lang genoeg geduurd’

Nu alles tegelijk lijkt te komen – lockdown, avondklok en wat er mogelijk nog in het verschiet ligt – ben ik blij dat ik een motor heb. De dagen lengen snel en je merkt dat je na werktijd alweer wat langer daglicht hebt. En dan geeft een blokje om een enorme oppepper. Zozeer zelfs, dat je je nog meer verbaast over de verwoestende effecten van die door velen gevoelde vrijheidsbeperkende maatregelen. Waarom hardlopen die relschoppers niet? Waarom maken ze geen leerzame stadswandelingen? Nick Enghardt: ‘De 2021-Monster is geen bij elkaar geraapte machine’ Of reageer ik nu als een baby boomer die millennials ...
Nu alles tegelijk lijkt te komen – lockdown, avondklok en wat er mogelijk nog in het verschiet ligt – ben ik blij dat ik een motor heb. De dagen lengen snel en je merkt dat je na werktijd alweer wat langer daglicht hebt. En dan geeft een blokje om een enorme oppepper. Zozeer zelfs, dat je je nog meer verbaast over de verwoestende effecten van die door velen gevoelde vrijheidsbeperkende maatregelen. Waarom hardlopen die relschoppers niet? Waarom maken ze geen leerzame stadswandelingen? Nick Enghardt: ‘De 2021-Monster is geen bij elkaar geraapte machine’ Of reageer ik nu als een baby boomer die millennials niet begrijpt? Ik heb zelf een zoon van 21. Hij zou in Groningen op kamers gaan, maar studeert door alles vanuit huis. De vrijheid van de stad stelt immers niets voor als er niks te doen is en alles dicht zit. Ik heb met hem te doen. Hij verliest een kostbaar jaar. Geen studentenleven, niet op eigen benen staan en proeven aan de vrijheid. Ook wij zijn een motorjaar kwijt, maar dat voelt minder als een verlies omdat er al zoveel achter ons liggen. En wij hebben nog een uitlaatklep. Oké, Drenthe is geen Italië en Den Helder geen Noordkaap. Maar hoe belangrijk is dat als je van juweel naar ontdekking kunt rijden in eigen land? Ja, deze baby boomer begrijpt de millennials wel. Maar, ondanks dat ook ik vind dat de pandemie lang genoeg heeft geduurd, blijf ik thuis en hoop ik op de zomer. Dan lonken Italië en Groningen.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?