woensdag 28 februari 2024

‘Kritiek vormt de weg naar vernieuwde MOTORbeurs Utrecht’

Nu krijg ik natuurkijk wel vaker kritiek op mijn voorwoord – en vaak terecht ook nog – maar nadat ik schreef dat ik het naar mijn zin had gehad op de MOTORbeurs 2023 ging het los. Of ik betaald kreeg voor dat stukkie? Nee, althans niet via de organisatie van de MOTORbeurs. Of ik zelf brood meegenomen had? Ja, altijd met pindakaas. En of ik geen auto had hoeven te parkeren? Ook al ja, want met de auto naar Utrecht is als motorrijden in je slaapkamer! En ook ja, met een perskaart is het soms allemaal iets gemakkelijker, dat weet ik echt. Maar het punt dat velen maakten was duidelijk; de 2023-editie beviel bij een stiekem toch iets te groot aantal totaal niet. En dat had volgens mij niet zoveel met de prijs van de horeca en entree en met de hoeveelheid eetgelegenheden te maken, maar vooral met de kritiek op het beperkt aantal importeurs dat aanwezig was. Nieuwe motoren moet je ook in het echt kunnen zien, er zo vaak rondom kunnen lopen dat je duizelig wordt en het liefst er ook op zitten. Gewoon om even lekker te voelen.

‘Hoe een YouTube-kanaal mijn motorrit redde’

Wat dat betreft is het nieuws dat komende MOTORbeurs de meer dan 20 motormerken die zijn aangesloten bij de branchevereniging RAI Vereniging allemaal aanwezig zijn, fantastisch en vooral perfect getimed! Dit betekent dat onder andere Aprilia, Benelli, BMW Motorrad, Ducati, GasGas, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Kymco, Mash, Moto Guzzi, Moto Morini, MV Agusta, NIU, Piaggo, Royal Enfield, Suzuki, Triumph, Vespa en Yamaha er staan met hun nieuwe modellen.

Met deze zet, wordt ook direct duidelijk dat er echt wel geluisterd is naar de kritiek op de vorige editie en ik hoop dan ook echt oprecht dat iedereen die vorig jaar riep ‘hier kom ik nooit meer’ de MOTORbeurs Utrecht in ieder geval nog een kans wil geven. Oud zeer is er al genoeg in de wereld, laten wij een uitzondering vormen.

O ja, niet geheel onbelangrijk om te weten is dat de MOTORbeurs Utrecht plaatsvindt van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2024 in uiteraard de Jaarbeurs. Hopelijk tot dan!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

9 Reacties

 1. maar goed een kans geven dat kan maar de exorbitante prijzen bij de horeca blijven.
  je gaat naar de motorbeurs met vrienden voor het nieuws en uiteraard de gezelligheid en daar hoort dan wel een hapje en een drankje bijmaar die zijn bijne onbetaalbaar geworden.

 2. Serieus, denkt men werkelijk dat het gros voornamelijk tevreden is als alle importeurs er staan? Dat zal zeker bijdragen, hoewel volgens mij iedere motorrijder een paar voorkeuren heeft en het overige links laat liggen. Belangrijker is denk ik toch wel, dat schrijver vreselijk onderschat wat de kosten van de horeca aanrichten. Het is werkelijk te zot voor woorden wat je voor een hapje en drankje betaald en dat is niet zozeer de horeca zelf te verwijten (denk ik en hoop ik) maar wel de partij die de kosten voor huur van een m² enorm opdrijft. Ik denk dat de opkomst weleens hoger zou kunnen worden dan sceptici verwachten doordat al die grote merken er staan, maar met gelijke prijzen als vorig jaar, vrees ik dat het daarna wel klaar is voor velen.

 3. Helemaal eens met de vorige 2 reacties. Ben blij met de teruggekeerde importeurs, maar vraag mij af of ik daarover niet wordt teleurgesteld., moet nog zien wat ze op hun toegewezen m2 hebben staan. Hou mijn hart vast! Deze negative gefachte is het gevolg van de miskleun van verleden jaar. Maar ook als de prijzen voor ” een bakkie frites” niet gezakt zijn is het w.m.b. echt de laatste keer.

 4. Vorig jaar heb ik er drie dagen gestaan. Heel druk veel bezoekers. Ik hoop dat ze dit jaar weer komen. Er waren idd weinig dealers. Op de nieuwe merken na dan. En de prijzen mogen wel iets zakken. Prijs je zelf niet de markt uit. Men komt ook voor de gezelligheid en alvast aan het nieuwe motor seizoen snuffelen. Met het openbaar vervoer en entree ticket schiet je al aardig op.

  Maar ik ben er weer. Leuk….

 5. Voor mij is vorig jaar de laatste keer geweest, de motorbeurs is niet meer de beurs waar ik vroeger voor ging.
  Er zijn nu zoveel zogenaamd motor gerelateerde standjes die voor mij niets met motorrijden te maken hebben dat ik het niet meer de moeite vind om een duur kaartje te kopen en de horeca is al helemaal onbetaalbaar voor hetgeen je krijgt, maar daar kan je nog voor kiezen om zelf je bammetjes mee te nemen.
  Doordat vorig jaar een heleboel importeurs niet op de beurs aanwezig waren vond ik er te weinig nieuws te zien was en heb me voorgenomen niet meer te gaan, dat er dit jaar weer meer importeurs present zijn is voor mij te laat.

 6. Inderdaad ga je ook voor de gezelligheid, vooral als je met een stel mede bikers gaat. Wat wij misten was een echt gezellig centraal gelegen biker café. Natuurlijk hoort daar live muziek bij. Het liefst natuurlijk al als de deuren open gaan. Begrijp mij goed het geeft gewoon een goede ambiance ff een goed stukje rock,blues of mee zing muziek te horen.

 7. Ik lees niet met verbazing alle reacties. Het is niet alleen het ontbreken van heel veel importeurs. Ook de prijzen (parkeren, toegang, horeca etc.) en de niet motor gerelateerde stands.

  Ik weet dat tijden veranderen en ja, ik ben vorig jaar voor het eerst opa geworden en dit jaar voor de tweede keer. Dus u kunt mijn leeftijd wel een beetje inschatten. Ik ben van de oude garde. Dienstplicht, scouting, zelf sleutelen, kamperen. Echter er zijn altijd alternatieven om alles dragelijk te maken en zeker qua kosten. Ik neem nog steeds zelf gemaakte broodjes balgehakt en ei mee. In de tas zitten zelfs servetten om de handen af te vegen, een zakje voor het afval en natuurlijk een tube mayonaise. Mijn kinderen weten niet beter. En het geldt niet alleen voor de motobeurs, ook voor een pretpark. Maar tja, haha, ik ben vader van vier jongens en dan nog motorrijden met het gezin? Dat werd dus indertijd gewoon 2 stuks zijspancombinaties rijden. Oude beestjes natuurlijk gezien de aanschafkosten maar wel plezier, gezelligheid en betaalbaar toch wel.

  Dus tipppie: broodjes met zelf gemaakte balgehakt mee nemen. (vergeet de mayo niet) 😀

 8. Het is goed dat mensen die het allemaal niet waard vinden zo zal ik het benoemen gewoon thuis blijven .
  Zeuren over de prijzen van de horeca heb je zelf in de hand neem gewoon wat mee van thuis .
  Maar ik wil ook wel even een punt van kritiek plaatsen en wel de optie VIP parkeren werkt al weken niet je kan geen ticket kopen .
  Verder allen een prettige beurs en veel gezelligheid 😁👍🏍️

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen