maandag 15 juli 2024

‘Te luid is uit? Nou, eind juni op Assen mooi niet’

De eerste keer vergeet je nooit meer… Hoho, nee niet die eerste keer, ik bedoel hierbij echt de eerste keer dat je een MotoGP-machine hoort. Het is altijd wat ik mij bedenk wanneer de eerste vrije training start op het TT Circuit. Voor een aantal op de tribune, begint het leven nu pas. Nu ze eindelijk weten hoe indrukwekkend een hele snelle motorfiets op twee wielen kan klinken. Het maakte op mij alweer heel lang geleden zoveel indruk dat ik niet eens meer weet waar ik precies stond. Ik vermoed De Bult al kan het ook de Haarbocht zijn geweest. Of de Ramshoek. Was het eigenlijk wel Assen? Geen idee… Net zoals dat ik geen idee heb wie er voorbij kwam. Maakt in dit geval ook helemaal niets uit, het was zo’n bijzonder gevoel dat ik op vrijdagochtend bij het begin van de eerste vrije training van de MotoGP altijd zorg dat ik ‘buiten’ ben. In een tevergeefs zoektocht naar het gevoel van de eerste keer. Maar ja, de eerste keer heet uiteraard met een reden eerste keer… Toch ga ik dit jaar genieten als nooit tevoren, want eindelijk is er drie dagen lekker geen geluidsgemekker! Geen Leidse Burgerinitiatief Stop Motorlawaai, geen Actiegroep Overlast Zuiderdijk en al helemaal geen NEFOM. Te luid is uit? Nou, eind juni op Assen mooi niet. Of zoals een fantastische bierreclame ooit zo treffend verwoorde: Gatverpielekes, Das pas lekker!

Fijne TT!

‘Slechts 5,4% van de motorrijders maakt teveel lawaai’

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen