De Ducati Streetfighter V4 in actie…

Gefilmd op een locatie ergens in het noordwesten van de USA: de Ducati Streetfighter V4 in zijn natuurlijke element. Da’s trekken en scheuren op het asfalt.

De Ducati Streetfighter V4 doet mee aan de Pikes Peak Hillclimb. Aan hetcvstuufr Aan het roer stuur Carlin Dunne. En die wil de beklimming sneller doen dan 9:45.624.

Tussen dat doel en Carlin: 156 bochten en honderden meters hoogteverschil. Of zoals een inwoner van Santa Barbara ooit zei: ‘Je racet op de Pikes Peak niet tegen andere coureurs, je racet tegen de berg.’ En die berg is wispelturig. Het weer kan er snel veranderen en de omstandigheden op het parcours variëren van dag tot dag.

De motoren zelf hebben te kampen met hoeveelheden zuurstof tussen de start en finish. Je start daardoor met 50% meer vermogen dan waarmee je de race eindigt.

De rijders hebben hier ook mee te maken en op 4.267 meter ligt hoogteziekte op de loer. Vooral als je zojuist alles hebt gegeven om zo snel mogelijk boven te komen.

Met bijna 100 jaar geschiedenis is de Pikes Peak International Hill Climb de op een na oudste race in de Amerikaanse geschiedenis. Het is wel de meest iconische wegwedstrijd in Noord-Amerika.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL