Inhoud, Routes & Video’s Promotor 6/2018

TOEREN & ROUTES

Schemerrit 2018: Narcotoer

In de noordelijke provincies bestaan ze nog. Dorpjes waar iedereen elkaar kent, waar de achterdeur nooit op slot gaat, waar pubers met blozende wangen gezamenlijk door de weilanden naar school fietsen. Het is perfecte onschuld. En de perfecte dekmantel voor zware criminaliteit. Tijdens de Schemerrit rijden we van de ene rustieke hennepkwekerij naar het andere pittoresk gelegen drugslab.

<LEES VERDER>

TankTasTocht #5: Zuid-Hollandse Eilanden

179 Kilometer voor de toerende lekkerbek door een regio van Nederland met meer water dan land.  De eeuwige strijd tegen de zee resulteerde er in prachtige toerwegen over dijk- en Deltawerken. Met de zwembroek in de tanktas nemen we je mee langs landelijke eenvoud, vissershavens, witte stranden, eigenlijk gewoon zonovergoten zilt.

<LEES VERDER>

DIY Toerkit: Weserbergland

Teutogangers stappen nét te vroeg af, Harzrijders letten niet goed op. Want er tussenin ligt de vallei van de Weser. Puik land, waar de rondingen wulps zijn, de taartpunten van formaat laat-de-lunch-maar-zitten en het Weizenbier in de glazen kolkt. Met een paar uur sturen ben je er al. Wij hebben er twee routes voor je uitgezet.

<LEES VERDER>

Roemenië: Donaudelta

Roemenië biedt massaal inspiratie voor machtige motortochten. De groene, glooiende heuvels van Transsylvanië, Maramureș en Banaat worden er afgewisseld door de woeste bergen van de Karpaten met beroemde wegen als de Transfăgărășan. In het uiterste oosten van Roemenië mondt de Donau uit in de Zwarte Zee. De Donaudelta lijkt sterk op onze Biesbosch. Maar is dat gebied op 2.500 kilometer afstand van Hilversum een bezoek waard? Michiel van Dam had kennelijk niets beters te doen en ging op onderzoek uit.

<LEES VERDER>

Schotland: Orkney Eilanden

Steek een schep in de grond en er komen graftombes, offerplaatsen of nederzettingen tevoorschijn die soms nog ouder zijn dan de piramides. Niet voor niets staan de Orkney Eilanden bekend als het Egypte van het Noorden. Wij maken er een prettige dodenrit. ‘De dood is zo gewoon voor ons, we speelden vroeger met schedels alsof het poppen waren,’ zegt een boerendochter.

<LEES VERDER>

MOTORTESTS

  • MV Agusta Turismo Veloce Lusso SCS
  • Royal Enfield Himalayan
  • Triumph Tiger 1200
  • Yamaha XTZ 1200 Super Ténéré Raid Edition

Reportages & video’s

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL