TTT#5: Eilandenrijk

In zijn reportage heeft Jacco het over een lengte van 179 km voor TTT#5. Tijdens het voorrijden viel een aantal wegen af, waardoor de lengte uiteindelijk is uitgekomen op 152 km. 179 Kilometer voor de toerende lekkerbek door een regio van Nederland met meer water dan land. De eeuwige strijd tegen de zee resulteerde er in prachtige toerwegen over dijk- en Deltawerken. Met de zwembroek in de tanktas nemen we je mee langs landelijke eenvoud, vissershavens, witte stranden, eigenlijk gewoon zonovergoten zilt. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/Eilandenrijk.gpx"] Jacco van de Kuilen Al vlak na de start in Spijkenisse word je zo ...
In zijn reportage heeft Jacco het over een lengte van 179 km voor TTT#5. Tijdens het voorrijden viel een aantal wegen af, waardoor de lengte uiteindelijk is uitgekomen op 152 km. 179 Kilometer voor de toerende lekkerbek door een regio van Nederland met meer water dan land. De eeuwige strijd tegen de zee resulteerde er in prachtige toerwegen over dijk- en Deltawerken. Met de zwembroek in de tanktas nemen we je mee langs landelijke eenvoud, vissershavens, witte stranden, eigenlijk gewoon zonovergoten zilt. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/Eilandenrijk.gpx"] Jacco van de Kuilen Al vlak na de start in Spijkenisse word je zo prettig mogelijk naar de kust gedirigeerd. Langs Vierpolders, volop genieten van het landschap en kauwen op een naam die precies betekent wat het gehucht ook suggereert: ruimte in de polder. Zwierend over polder- en dijkweggetjes met uitzicht over uitgestrekte akkers die ooit regelmatig met ongewenst zeewater werden bevloeid. Tegenwoordig, maar vooral zomers, worden de verbonden eilanden alleen nog met toeristen overspoeld. Volledig onthaast en onbezonnen toeren op je motor over land waar de mens lang voor moest ploeteren. Het voortdurende gevecht tegen de zee begon reeds 15.000 jaar geleden, zelfs de Romeinen vestigden zich in de delta. De grillen van de zee brachten een onzeker bestaan, maar anderzijds golfde er in de 15e en 16e eeuw welvaart naar steden als Middelburg en Vlissingen. Gehard door de elementen en een gedwongen aanpassingsvermogen vormde dat het karakter. Inmiddels vaart het Eilandenrijk goed bij het toerisme en daar is de motor een vast onderdeel van.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?