zondag 19 mei 2024

5 zalige motorhotspots

Wie heeft de afgelopen twee jaar niet zijn plannen door corona bijgesteld? Ik in ieder geval wel; mijn geplande tour door Georgië was al snel van de baan. Maar niet op motorvakantie is natuurlijk geen optie. Rond half juni vorig jaar was er weer de mogelijkheid door de Benelux en Duitsland te sturen. Met mijn Honda Hornet reed ik in vier dagen mijn hoofd leeg.

Al toerend door de mooie provincie Drenthe is een Drent natuurlijk altijd op vakantie, maar het echte vakantiegevoel bekruipt mij pas zodra ik de grens overga. Nu ligt Heerlen nog net binnen ‘s lands grenzen, toch ben ik bij aankomst bij Camping In den Hof meteen in vakantiestemming. De uitbater staat mij bij poort op te wachten en gaat mij voor naar een mooi veldje waar de gereserveerde tipi staat. Wat wil je nog meer; een veldbed, een lamp, een zitje en een stopcontact. Wel zo praktisch in dit digitale tijdperk. Via Polarsteps (reis-app – red.) kunnen mijn familie en vrienden mij volgen mits de telefoon maar aan blijft staan. De motor kan onder een overkapping en na een vlugge douche in het schone sanitair schuif ik aan op het terras voor een vers bereide, gezonde maaltijd. Het is á la carte; kiezen wat je wilt. Maar alles lekker vers bereid in eigen keuken. De camping is voor motorrijders, maar in het restaurant schuiven ook anderen aan. Het is goed toeven op het terras en in het restaurant. Ik kan me voorstellen dat het hier zonder corona één en al gezelligheid is. Maar ook nu is de stemming prima en is iedereen blij weer lekker van een pilsje op het terras te kunnen genieten.

Camping In den Hof
Musschenbroek 27
6414 AB Heerlen
045 570 8234
indenhof.nl

Camping In den Hof – Baton Rouge

89 km

Na twee dagen manoeuvreren tussen de voetgangers en de fietsers in populair en druk Zuid-Limburg, vervolg ik mijn route binnendoor naar de Belgische Ardennen. Het is een stuk rustiger op de weg, maar het wegdek laat hier en daar wat te wensen over. Na een prachtige route over Verviers, Malmedy en Waimes kom ik aan bij Motorherberg Baton Rouge in Vielsalm. Ik ben er 15 jaar geleden ook geweest en ben benieuwd of er nog dezelfde sfeer hangt.

Er is niets veranderd. Behalve een enkele kamer upgrade en verbeteringen aan het pand is alles als vanouds. Ook hier wordt weer heerlijk vers gekookt en schuif je aan voor de daghap. ‘s Avonds koelt het af en zoek ik een plek aan de bar. Het is even aftasten en behelpen met de mogelijk- en onmogelijkheden rond het virus en niet iedereen is al gewend aan het dragen van een masker. Het bier smaakt goed en ik voorzie een lange avond. Toch voorkomt de vrouw des huizes dat het al te gezellig wordt aan de bar en ik lig al vroeg in het heerlijke bed. Morgen gelukkig toch weer fris op!

Baton Rouge
Rue de la Grotte 21
6690 Vielsalm
België
+32 80 39 84 01
benhet.be
batonrouge@benhet.nl

Baton Rouge – Morbach

162 km

Na een prima ontbijt vertrek ik de volgende ochtend met wat andere gasten richting Saarland. Mensen vragen mij wel eens of het niet eenzaam is alleen op reis te zijn. Ik ervaar vaak het tegendeel. Als motorrijder, zeker als vrouw, heb je snel aanspraak en kom je snel in contact met andere motorrijders. Heb je even geen zin in gezelschap dan kies je ook zo weer je eigen pad.

Het is in Vielsalm even steken om uit de garage aan de doorgaande weg te komen, maar het lukt me goed ongedeerd weg te rijden. In de buurt van Vianden is het prachtig sturen. Mooie vergezichten en heerlijke bochten. Ik begin er weer een klein beetje in te komen na een periode zonder motorrijden. De Honda Hornet gooi je makkelijk alle kanten op en na een paar uur stevig sturen, worden we echte maatjes.

In de buurt van Echternach vervolg ik mijn weg alleen en rij ik in een paar uur via B-wegen naar Motorhotel Gus in Hoxel. Daar wacht de gelijknamige hond mij al op. En een koud biertje.

Op het terras zit het gezellig en je hebt een magnifiek uitzicht over het mooie Saarland. De kamer is niet groot, maar wel schoon en met eigen douche en toilet. En ach; wanneer ben je daar nu ook? De motor heeft het beter getroffen; een mega grote garage waar heel wat motoren een plek vinden. ‘s Avonds lekker eten en veel gezelligheid. Het blijft hier nog wel even gezellig, maar zonder mij. Ik neem Gus nog even mee voor een wandeling en duik er op tijd in.

Motorhotel Gus
Bahnhofsweg 4
54497 Morbach (Hoxel)
Duitsland
06 45440958
motorhotelgus.com

Toerisme Bouillon, België: overdonderend groen en machtige bochten

Morbach – Kroppach

169 km

Super rustig rijden in het Saarland. Goed wegdek en mooie vergezichten. Verrassend ook; ik ben hier nog nooit geweest. Normaal rijd ik zo snel mogelijk naar de Alpen of een ander gebergte om daar lekker te sturen. Door de beperkingen blijf ik nu noodgedwongen dichterbij huis. Maar daar is het ook gewoon MOOI. Ik kies mijn route zo dat ik het gebied van de Moezel doorkruis. Wijngaarden, vergezichten en haarscherpe haarspeldbochten zijn mijn lot.

In Treis-Karden steek ik de Moezel over en rij het Westerwald in. Hier rij ik niet comfortabel; veel grind en drukte op de weg. In Kroppach ligt Motorranch Westerwald aan de doorgaande weg. Makkelijk te vinden dus. De eigenaren zijn Nederlanders en erg aardig, het onderkomen is leuk. Motor in de schuur, prima bier, beetje gedateerde kamers en bedden, maar voor de rest alles oké. De gang naar mijn kamer is top; op de muur hangen foto’s van alle bezoekers door de jaren heen. Inmiddels zijn ze overgestapt op digitale vastlegging. Jammer. Als je overnacht in Motorhotel Gus vind je jezelf na een aantal dagen terug op Facebook.

Motorranch Westerwald
Hauptstraße 2
57612 Kroppach
Duitsland
+49 2688 333
motorranch-westerwald.com

Kroppach – Eslohe

107 km

Na het uitgebreide ontbijtbuffet laat ik het Westerwald snel achter mij. Waar het daar zoeken is naar mooie weggetjes, kun je in het Sauerland geen verkeerde afslag nemen. Alle wegen zijn fantastisch. Het lijkt wel één grote racebaan voor motoren. Gasthaus Esseltal in Eslohe is een motorhotel maar staat ook open voor andere gasten. Ik ben een van de weinige aanwezigen die dag. De kamers zijn prima en de maaltijd is van het type wat de pot schaft. Gewoon lekker dus. De motor staat onder dak. Geen bijzondere sfeer en het is een wat ingedut geheel. Maar wellicht ben ik zelf ook ingedut na de vele binnendoor kilometers. Morgen stuur ik één streep naar huis. Met een leeg hoofd en dat was de bedoeling.

Gasthaus Esseltal
Zum Bötgenhahn 1
59889 Eslohe
Duitsland
+49 2973 4979 752

De route

Wil je ook deze route rijden? De route van Anneke kun je hieronder downloaden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen