Urban Tour Gent

Wie zoekt naar de ‘Grootste Stad der Nederlanden’, zal zijn heil in eerste instantie zoeken in de Randstad. Maar slinger de motor aan in de vollemaanse nacht, wanneer het duister de tijd vervaagt en je terugslingert naar de Middeleeuwen. Gent is de naam van een wereldstad, na Londen en Parijs de grootste stad van Noord-Europa. Tot op de dag van vandaag druipen mysterie, trots en leed er nog langs de middeleeuwse muren. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/urban-tour-gent.gpx"] Jaap van der Sar Je mag er niet meer komen. Langs het Belfort, de Leie en het Gravensteen waarschuwen borden de ...
Wie zoekt naar de ‘Grootste Stad der Nederlanden’, zal zijn heil in eerste instantie zoeken in de Randstad. Maar slinger de motor aan in de vollemaanse nacht, wanneer het duister de tijd vervaagt en je terugslingert naar de Middeleeuwen. Gent is de naam van een wereldstad, na Londen en Parijs de grootste stad van Noord-Europa. Tot op de dag van vandaag druipen mysterie, trots en leed er nog langs de middeleeuwse muren. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/urban-tour-gent.gpx"] Jaap van der Sar Je mag er niet meer komen. Langs het Belfort, de Leie en het Gravensteen waarschuwen borden de enige onverlaat op een motor voor verboden terrein. Maar Gent is doodstil, op een enkele nachtbraker na rust de stad uit van haar stroom toeristen en blijven de centrumstraten leeg achter. En zo schakelt de brute Honda CB1000R haar magische fluisterstand in en glijden we langzaam maar zeker langs de eeuwenoude publiekstrekkers. Verboden terrein of niet, het centrum van Gent ademt de grandeur van lang vervlogen tijden, van vrachtvervoer over de Leie en bedrijvigheid op de kade. Maar nu is het stil. Een verdwaalde student kachelt gemoedelijk langs het water, wij sturen richting de Vrijdagmarkt, waar wevers en volders elkaar in de 13e eeuw de schedel insloegen en meteen Jacob van Artevelde, de ‘wijze man van Gent’, een kopje kleiner maakte. Vannacht schijnt de maan op hem neer, als standbeeld te midden van dit historisch plein, waar de laatste publieke onthoofding nog geen twee eeuwen geleden plaatsvond.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?