Bochten rijden in het Mariazeller Land

Dat dalen net zo spannend kunnen zijn als passen bewijst deze toertocht om het Steirische bedevaartsoort Mariazell. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-22_Marienzeller_Land.GPX"] Start: Mariazell Finish: Mariazell Lengte: 274 km, inclusief alternatieve routes Zuivere rijtijd: ca. 6 uur Passen: Gscheid (841 m), Maigrabensattel (898 m), Krumbachsattel (951 m), Ochsattel (864 m), Rohrer Sattel (864 m), Klostertaler Gscheid (765 m), Preiner Gscheid (1070 m), Niederalppas (1229 m) Wintersluiting: Geen regelmatige wintersluiting. Maar sneeuw in de herfst en ook in het begin van het voorjaar is altijd mogelijk. Alternatieve routes: Over de Maigrabensattel, qua rijden zeer mooi door een stijgingspercentage van 19% Ideale Reistijd: Zoals voor alle tochten door de ...
Dat dalen net zo spannend kunnen zijn als passen bewijst deze toertocht om het Steirische bedevaartsoort Mariazell. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-22_Marienzeller_Land.GPX"] Start: Mariazell Finish: Mariazell Lengte: 274 km, inclusief alternatieve routes Zuivere rijtijd: ca. 6 uur Passen: Gscheid (841 m), Maigrabensattel (898 m), Krumbachsattel (951 m), Ochsattel (864 m), Rohrer Sattel (864 m), Klostertaler Gscheid (765 m), Preiner Gscheid (1070 m), Niederalppas (1229 m) Wintersluiting: Geen regelmatige wintersluiting. Maar sneeuw in de herfst en ook in het begin van het voorjaar is altijd mogelijk. Alternatieve routes: Over de Maigrabensattel, qua rijden zeer mooi door een stijgingspercentage van 19% Ideale Reistijd: Zoals voor alle tochten door de bergen geldt: de mooiste periode in het jaar zijn het voorjaar en de herfst. Zomers kan het in Obersteiermark ondragelijk warm worden in je motorpak. In de zomer moet je ook rekening houden met hordes vakantiegangers. Rijgenot: Ochsattel en de rest tot aan Abwinken. Zeer geliefd onder motorrijders is Höllental. Landschap: Ongebreideld genieten van groenblauwe meren en met bloemenpracht getooide dorpjes.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?