Van Rijn naar Rhône

Langs de Bovenrijn toer je over Zwitserse bergpassen, waar de Rijn en Rhône ontspringen. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-21_Rijn_Rhone.GPX"] Start: Bonaduz Finish: Ulrichen Lengte: 250 km Zuivere rijtijd: ca. 5 uur Pässe: Oberalppas (2044 m), Furkapas (2431 m), Grimselpas (2165 m), Sustenpas (2224 m), St. Gotthardpas (2108 m), Nufenenpas (2478 m) Wintersluiting: Voor alle passen in de route geldt in de winter een wintersluiting. Afhankelijk van het weer kunnen de passen van oktober/november en mei/juni ook zijn gesloten. Ideale maanden: Een ideale alpentoer voor de zomerperiode omdat de route grotendeels over 2000 m hoge passen gaat. Maar je kunt de tocht ...
Langs de Bovenrijn toer je over Zwitserse bergpassen, waar de Rijn en Rhône ontspringen. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-21_Rijn_Rhone.GPX"] Start: Bonaduz Finish: Ulrichen Lengte: 250 km Zuivere rijtijd: ca. 5 uur Pässe: Oberalppas (2044 m), Furkapas (2431 m), Grimselpas (2165 m), Sustenpas (2224 m), St. Gotthardpas (2108 m), Nufenenpas (2478 m) Wintersluiting: Voor alle passen in de route geldt in de winter een wintersluiting. Afhankelijk van het weer kunnen de passen van oktober/november en mei/juni ook zijn gesloten. Ideale maanden: Een ideale alpentoer voor de zomerperiode omdat de route grotendeels over 2000 m hoge passen gaat. Maar je kunt de tocht ook proberen in de herfst. In deze tijd van het jaar is de lucht vaak zuiver zodat je oneindig ver kunt kijken. Rijgenot: alle genoemde passen beloven vanwege het onderhoud onbeperkt veel motorpret. Bijzonder is de oude pasweg op de zuidkant van de St. Gotthard naar Val Tremola. Landschap: Vanaf het begin is dit een onvergetelijk toer. Vanaf de Oberalppas heb je een schitterend uitzicht op een rijtje 3000 m alpentoppen en gletsjers.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?