Bochtenrijk Oostenrijk

Het is een van de landen waar je eigenlijk niets verkeerd kunt doen. Rijd je per ongeluk voorbij de weg die je op de kaart hebt zien staan, dan is de volgende afslag soms zelf nog mooier. Oostenrijk is een rijk gevuld motorland. Tekst en foto’s Tom van Appeldoorn Het is lang geleden dat ik in Oostenrijk was. De snelweg richting Oostenrijk tel ik dan niet mee, want hé, wat is daar nou aan? In één dag ben je er, mits je een beetje je best doet en aspiraties hebt om lid te worden van de Iron Butt Association, ...
Het is een van de landen waar je eigenlijk niets verkeerd kunt doen. Rijd je per ongeluk voorbij de weg die je op de kaart hebt zien staan, dan is de volgende afslag soms zelf nog mooier. Oostenrijk is een rijk gevuld motorland. Tekst en foto’s Tom van Appeldoorn Het is lang geleden dat ik in Oostenrijk was. De snelweg richting Oostenrijk tel ik dan niet mee, want hé, wat is daar nou aan? In één dag ben je er, mits je een beetje je best doet en aspiraties hebt om lid te worden van de Iron Butt Association, een groep rijders die 160.00o kilometer per jaar probeert te rijden. Ik hou het voor nu liever nog even bij aspiraties. Na één dag van ruim duizend kilometer over de Autobahn ben ik blij eindelijk een bocht te zien als de Oostenrijkse grens bij Kufstein in zicht komt. Even de oogkleppen op komt me meteen duur te staan als er twee bromsnorren staan te wachten op typen als ik, die het tempo van de Autobahn nog in hun handen hebben. Met een knipoog krijg ik een tik op de vingers en voor de prijs van een krat bier mag ik mijn weg vervolgen. Het geeft meteen goed weer hoe Oostenrijkers denken over motorrijders. Genieten van het fantastische effect dat de bergen op de infrastructuur van het land hebben mag en wordt ook zeker aangemoedigd, maar doe dat met mate. Ik verblijf deze paar dagen in hotels die zijn aangesloten bij MoHo. Dat is een organisatie die zijn best doet om een ‘welkom thuis’-gevoel te bieden voor motorrijders. Letterlijk aan de voet van skigebied Saalbach-Hinterglemm staat het eerste van de twee gasthuizen: Landhaus Jausern. Nog geen drie passen van de motor af wordt me daar al een biertje aangeboden door eigenaar Günther. ‘Die is welverdiend’, lacht hij me toe. Spullen op de kamer, onder de douche en daarna meteen aanschuiven voor het avondeten. Zo, als dat niet als thuiskomen voelt, weet ik niet wat wel. DOWNLOAD DE ROUTE VAN HOTEL NAAR HOTEL Ga met Promotor Reizen mee naar het Oostelijke Alpenrijk [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-PRO0319_Oostenrijk.GPX"]

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?