TankTasTocht #2: Rondje Mega MotorTreffen

FOTOPUNT: OP DE INDOOR MOTORPARKING OP HET MEGA MOTORTREFFEN VANAF 15.00 UUR

Doe je op 18 en/of 19 mei mee aan de TankTasTocht? Laat dat even aan ons weten middels onderstaand formulier. Inschrijvers ontvangen van ons een GRATIS kaartje voor het Mega MotorTreffen.

Geen velden gevonden.

Als motorrijders en lezers van ProMotor kennen wij Vijfhuizen van ons jaarlijkse feestje: het Mega MotorTreffen. Nu kun je dat feestje zolang maken als je wilt. Dus als een speer eropaf en als een speer naar huis. Maar je kunt er ook een dagje uit van maken, desnoods een heel weekeinde. Met dat doel sleutelden we een rondje Haarlemmermeer in elkaar. En het moet gezegd, die is glansrijk geslaagd.

Tekst Paul Vreuls, foto’s Jacco van de Kuilen

Ga maar na. Onderweg doe je liefst vijf landschappen aan, maken wij kennis met Klaas Kruik en mogen we onze neus diep in het décolleté van Madame de Pompadour steken – ‘Ruikt lekker, mevrouw.’ Intussen worden we bijgepraat over de Haarlemmermeerpolder en de Bollenstreek en de Ronde Venen en voor wie dat nog niet genoeg, volgen ook nog een handvol kilometers langs de Geerkade en de Winkeldijk en de Ronde Hoep – awesome!

DOWNLOAD ROUTE-GPX, GDB EN TRACK

Het verhaal begint als we op een winderige voorjaarsdag besluiten de A9 te verlaten om binnendoor naar de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen te koersen – dat zeilen over de snelweg voelt niet lekker. Wat zich vervolgens openbaart, kun je gerust een industrieel landschap noemen. Overal enorme dozen en daartussendoor een netwerk van wegen die overal en nergens heen leiden, om tureluurs van te worden. Maf: langs de Schipholweg duikt ineens een kerkje op, een relict uit het verleden, weggespeeld door deze op hol geslagen infrastructuur.

Total distance: 151926 m
Download file: TRACK-TTT219-Noord-Holland.GPX

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?