Denemarken: Naar het zonne-eiland van de Oostzee

We gaan naar Bornholm voor het Deense midzomernachtfeest. Dit eiland in de Oostzee is ook nog eens het zonnigste deel van Denemarken. En het staat bekend als het Bourgondië van de Oostzee!

Jan Dirk Onrust

Goed mogelijk dat wij verre nazaten van Vikingen en andere Deense veroveraars zijn, want wat invasies betreft hadden zij precies dezelfde smaak als wij. Waar zij met een bende woestelingen zonder kloppen binnendrongen en eeuwenlang de scepter zwaaiden, gaan wij graag met een horde wilde lezers naartoe. Dus gaan we deze zomer weer naar Noorwegen (eeuwenlang een Deense provincie). De invasie van IJsland, dat tot 1944 Deens was, staat in 2013 op de agenda. En de Faeröer Eilanden – die nog steeds een beetje Deens zijn - veroveren we in de nazomer voor de derde keer.
Valt er verder nog overzee Deens grondgebied te plunderen? Jazeker. Het afgelegen Oostzee-eiland Bornholm hebben we nog niet gehad. En daarom gaan we daar in juni naartoe. Precies op het moment dat er het midzomernachtf...

Nieuwsgierig geworden? Deze content kun je bekijken als je online lid bent.

INLOGGEN of REGISTREER GRATIS

Nieuwsgierig geworden? Deze content kunt je bekijken als je online lid bent.

INLOGGEN of REGISTREER GRATIS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd