De 10 mooiste Alpenpassen

Een toertocht over de tien hoogste, geasfalteerde Alpenpassen, dat is zelfs voor oude knarren een genoegen. Voor jonge broekjes zonder ervaring met bergrijden is het een uitdaging van jewelste. ‘Van mijn rijbewijs is de rijschool niet rijk geworden’, lacht Lino. Zijn eerste motorfiets kocht hij voor 2.000 euro op Marktplaats. Het was een Transalpje met 32.000 kilometer op de klok, maar het was eerder een catastrofe dan een koopje. ‘Ze hebben me een poot uitgedraaid, ik moest er nog 1.000 euro instoppen voor ik ermee kon rijden. De vorige eigenaar had aan de remzuigers gebeund’, vertelt de 28-jarige Tilburger. Zijn rode Alpje heeft ...

Doorgaan met lezen?

Dit artikel is alleen voor onze abonnees. Om verder te lezen dien je een abonnement op MotorNL Digitaal of MOTO73, Promotor of Classic & Retro te hebben. Heb je al een abonnement? Dan kun je hier inloggen.

Nog geen abonnement?

Vanaf €2,99 per maand kun je alles lezen van MOTO73, Promotor en Classic & Retro.

Klik hier en start nu met lezen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • Wim van Ommeren 10/02/2020 at 12:15

  Mooi artikel! Alleen jammer dat ik de route niet kan downloaden.
  Of zie ik iets over het hoofd?

  Antwoord
  • Jan 10/02/2020 at 15:58

   Hi Wim,
   Je ziet idd iets over het hoofd. Onderaan de tekst, maar boven de foto’s kun je de route downloaden. Er staat ook een kaartje bij met het routeverloop.

   Antwoord
 • rené 12/02/2020 at 20:28

  Ik koop het blad in de winkel.
  Hoe kan ik de routes downloaden?

  Antwoord
  • Jan 14/02/2020 at 15:40

   Hi Rene, je hebt gemerkt dat het antwoord op je vraag even op zich heeft laten wachten. En nog steeds heb ik niet het antwoord. Momenteel zijn we erg druk waardoor ik mijn collega’s nog niet heb kunnen spreken over hoe hiermee om te gaan. Om welke route gaat het, dan stuur ik je die per mail.

   Antwoord