donderdag 2 februari 2023

Moto Guzzi V85 Black Eagle Concept door Oberdan Bezzi

Oberdan Bezzi heeft een interessant concept gemaakt, waarbij hij het erfgoed van een zekere motorfabriek in het Italiaanse Mandello del Lario als inspiratiebron gebruikt

We hebben het natuurlijk over Moto Guzzi en de motor in kwestie is een concept gebouwd op het V85-platform. We weten dat Moto Guzzi dat blok graag wil gebruiken in veel meer motorfietsen en niet alleen de huidige V85 TT Adventure-touring motor.

Het concept, de ‘Black Eagle’ genaamd, toont de luchtgekoelde 853 cc dwarse 90° V-twin in een sportief ontwerp. De motor heeft een tophalf, clip-ons, een solozitje en een nogal wat carbondelen. Met 80 pk zou deze middelzware motor een interessant model voor Moto Guzzi  kunnen zijn.

De plaatsing van de schokdemper achter is een beetje verontrustend. Het lijkt dat er geen progressieve link wordt gebruikt. En waar denkt Moto Guzzi gewicht te kunnen besparen. De V85 TT laat de wijzer van de weegschaal uitslaan naar 228 kilo. Maar war zou deze motor een geweldige opvolger kunnen zijn van de MGS-01.

Het V85-platform is een hit bij zowel Moto Guzzi-fans als nieuwkomers van het merk. Het zal dan ook interessant zijn om te zien hoe Moto Guzzi het succes van de V85 TT kunnen uitrollen in andere modellen… en wat zou dat volgende model kunnen zijn? Maar Moto Guzzi lijkt nu Piaggio’s historische merk te zijn. Of ze daar zitten te wachten op een sportmotor? De ‘Black Eagle’ zal ze toch minstens aan het denken zetten.

Meer van Oberdan Bezzi? Check Motosketches

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen