29 Sagenland-route

Ruim 40.000 ha land in Noordoost-Twente, ook wel Twenteland Sagenland genoemd, is aangewezen als waardevol cultuurlandschap.

Total distance: 79792 m
Download file: Sagenlandroute.gpx

Hier zijn de oude gebruiken beter bewaard gebleven dan elders. Ken je bijvoorbeeld de Spookhazen of heb je wel eens gehoord van de Hellehond of de Duivel in het koeienvel? In de Twentse dorpen leven deze en nog vele andere verhalen voort als sagen en legenden.

Maar ook landschappelijk scoort deze streek. Bossen, weiden en akkers, doorsneden door riviertjes en beken, wisselen elkaar af.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.