32 Goeree-Overflakkee-route

Goeree-Overflakkee is wat ontstaansgeschiedenis, taal en cultuur betreft zeer verwant aan de Zeeuwse Eilanden. Maar hoort bij de provincie Zuid-Holland.

Total distance: 111155 m
Download file: TRACK-Goeree_Overflakkee_route.GPX

Het oudste gedeelte van het voormalige eiland Goeree wordt gevormd door lage duingebieden van de Westduinen, Middelduinen en Oostduinen. Rond het jaar 1000 zijn de jongere duinen langs de zee ontstaan. Karakteristiek voor Goeree is het schurvelingengebied bij Ouddorp. ‘Schurvelingen’ zijn lage, met bomen en struiken begroeide zandwallen rond kleine akkertjes in de duinen, de hameeten.

Lengte toer: 105 km
Start en finish: Stellendam

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.