dinsdag 18 juni 2024

5 Ommelanden-route

De Ommelandenroute loopt voor een belangrijk deel door het Westerkwartier, de westelijkste landstreek van de drie Ommelanden. Het zuidelijk deel van dit gebied is een besloten landschap met houtwallen. Het noordelijk deel van de route voert door het dal van het Reitdiep, een open agrarisch landschap met wierdendorpen. Het Reitdiep, de natuurlijke waterweg naar zee, mondt uit in het Lauwersmeergebied, dat een eldorado is voor vogels. Het dijkenlandschap tussen Grijpskerk en Zoutkamp biedt prachtige vergezichten over de waarden, het land dat is veroverd op de Lauwerszee. Wegen kronkelen fraai langs boerderijen met rijke beplanting, molens en borgen met prachtige tuinen. Onderweg stuiten we regelmatig op Wierden, kunstmatige heuvels die door de eerste bewoners van dit gebied werden opgeworpen ter bescherming van de zee. Wierdendorpen liggen altijd een beetje verhoogd in het landschap, met de kerk prominent in het midden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

2 Reacties

    • Hi Iwe, ik kan de track downloaden en openen in Basecamp. Waar gaat-ie bij jou fout?

      Jan

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen