Rondje Wallis en Tessin

Spanning van de eerste tot de laatste kilometer. Zweten doe je op de oude Tremolastraße en in Centovalli. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-14_Walis_Tessin.GPX"] Start: Andermatt Finish: Andermatt Lengte: 320 km Zuivere rijtijd: ca. 7 uur. Als je alle alternatieven rijdt, is een driedaagse toer aanbevolen. Passen en bergwegen: Oberalppas (2040 m), Lukmanierpas (1916 m), Simplonpas (2005 m), Nufenenpas (2478 m), St. Gotthardpas (2108 m), Furkapas (2431 m), bergweg rond het Lago del Narèt (2310 m) aan het einde van Val Sambuco, bergweg naar Lago di Tóggia (2170 m) aan het einde van Val Antigório Wintersluiting: Oberalppas en St. Gotthard (Tremolastraße) november ...
Spanning van de eerste tot de laatste kilometer. Zweten doe je op de oude Tremolastraße en in Centovalli. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-14_Walis_Tessin.GPX"] Start: Andermatt Finish: Andermatt Lengte: 320 km Zuivere rijtijd: ca. 7 uur. Als je alle alternatieven rijdt, is een driedaagse toer aanbevolen. Passen en bergwegen: Oberalppas (2040 m), Lukmanierpas (1916 m), Simplonpas (2005 m), Nufenenpas (2478 m), St. Gotthardpas (2108 m), Furkapas (2431 m), bergweg rond het Lago del Narèt (2310 m) aan het einde van Val Sambuco, bergweg naar Lago di Tóggia (2170 m) aan het einde van Val Antigório Wintersluiting: Oberalppas en St. Gotthard (Tremolastraße) november tot mei, Lukmanierpas december tot april, Nufenenpas oktober tot juni, Furkapas oktober tot mei; de bergwegen naar Lago del Narét en Lago di Tóggia zijn in de regel tussen juni en oktober berijdbaar Ideale reistijd: Door alle wintersluitingen is de toer alleen te doen in de maanden  juni tot oktober. Wegen: De alternatieve routes zijn gedeeltelijk onverhard. Rijgenot: de Centovalli is echt een droom als je van bochten houdt. Simplonpas, de weg naar de Simplon- en Nufenenpas, St. Gotthard/Tremolaweg en Furkapas. Landschap: Overweldigende natuur. Furkapas en de alternatieven in de dalen van Tessin

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?