De meren en almen van Karinthië

Een toertocht voor genieters, met de Nockalmstraße als hoogtepunt. Je rijdt door het mooiste almenlandschap van Karinthië. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-15_Karnten.GPX"] Start: Villach Finish: Villach Lengte: 285 km (zonder alternatieven) Zuivere rijtijd: ca. 6 uur Passen en bergwegen: Nockalmstraße (Eisentalhöhe 2042 m), Turracher Höhe (1783 m) Wintersluiting: als enige bergweg in de ronde is de Nockalmstraße in de winterperiode regelmatig gesloten tussen midden november tot begin mei. Tol: Nockalmstraße Alternatieve routes: van Innerkrems naar Gmünd om het Porschemuseum van Helmut Pfeifhofer te bezoeken. Naar Diex met de imposantste kerk van Kärnten en ...
Een toertocht voor genieters, met de Nockalmstraße als hoogtepunt. Je rijdt door het mooiste almenlandschap van Karinthië. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/TRACK-15_Karnten.GPX"] Start: Villach Finish: Villach Lengte: 285 km (zonder alternatieven) Zuivere rijtijd: ca. 6 uur Passen en bergwegen: Nockalmstraße (Eisentalhöhe 2042 m), Turracher Höhe (1783 m) Wintersluiting: als enige bergweg in de ronde is de Nockalmstraße in de winterperiode regelmatig gesloten tussen midden november tot begin mei. Tol: Nockalmstraße Alternatieve routes: van Innerkrems naar Gmünd om het Porschemuseum van Helmut Pfeifhofer te bezoeken. Naar Diex met de imposantste kerk van Kärnten en langs Burg Hochosterwitz. Ideale maanden: Karinthië heeft een mild klimaat vanwege alle meren. Daarom zijn het voorjaar en de herfst ideaal voor een trip. In de zomer is het vooral druk. De enige pretbederver is de Nockalmstraße, met z'n wintersluitingen. Motor: geen beperkingen Wegen: Smalle wegen maar goed te doen. Geldt ook voor de deels onverharde maar goed onderhouden weg naar Hochrindl. Rijgenot: Allereerst de Nockalmstraße, ondanks de snelheidsbeperking biedt de weg pure motorpret. In z'n geheel is de route rijk aan heel veel bochten. Landschap: de Nockalm. Tijdens de rit over de Hochrindl krijg je fraaie uitzichten voorgeschoteld.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?