13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

TankTasTocht #2-2018 – Noord-Holland

DOWNLOAD TTT#2 EN DE BONUSROUTE Op 6 mei rijden we een heerlijke route van 146 kilometer dwars door oer-Hollandse nostalgie. Dakpannen en waterwegen staan langs de route regelmatig op gelijke hoogte. Kronkelende dijkweggetjes die overgaan in aandoenlijke lintdorpjes met...

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je bovenaan de website inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

15 Reacties

 1. vraag fotopunt ?
  zo het track te zien zou het kunnen zijn ’t Aker in de strook klop dat ?
  gr, Harry

 2. Inderdaad, ik ben ook benieuwd naar het foto punt. En volgens mij mag je bij Bergen niet door het bos.
  En de TTTen zouden toch op zaterdag en zondag verreden worden?

 3. Ruud, of je bij bergen niet door het bos mag weet ik niet, bij het omzetten van track naar route zie ik geen afwijking. Wat betreft de TTT kan ik je als TTT rijder zeggen dat alleen op zondag de TTT gereden word en op Zaterdag de bonus. Wij hebben onze neus( Ton,Focko en ondergetekende) al gestoten bij de eerste TTT toen stond in het verhaal zaterdag in de agenda zondag. Zaterdag zagen wij dus niemand. Gaat er maar vanuit zondag alleen de TTT gr.harry

 4. Beste redactie, Harry en Ruurt hebben een goed punt.

  Allereerst de zondagsroute (originele TTT #2-2018 – Noord-Holland):
  Bij bergen mag je niet rechtsaf het bos in wat een misser is in de track en de route. LET OP!! Er zitten er ook kleine missers in de track en de route. Het fotopunt in Kolhoorn ligt op de Strook 8 en heet ’t Anker. Dit is niet herkenbaar in een track (spoor).

  Verder is het goed opletten als je de route in GPX download. Het is algemeen bekend dat elke GPX route herberekend dient te worden in ieders eigen omgeving. De routebepaling (windows) / activiteit (macintosh) staat op "Dirt-Biking"?? Ik dacht dat we motorrijder liefhebbers waren!! Als je dit wijzigt veranderd de route negatief. Het is dus noodzakelijk dat je dit goed naloopt als je dezelfde route met je maatje wilt rijden.

  De zaterdagroute_bonus:
  Als we de GPX routebepaling (windows) / activiteit (macintosh) wijzigt naar motor (liefhebber) blijft de route correct. Uiteraard dus ook de track (spoor).

  Boven in de tekst staat dat de route 146km. Onderin weer 137km, wat is het nu?

  Gr. Denis

 5. Stukje tekst welke wegvalt is dat bovenin de tekst de route 146km is en onderin de tekst 137km, wat is het nu?

  Gr. Denis

 6. Hoe laat en waar begint de tocht precies op 6 mei? Lijkt me wel leuk om mee te rijden.

 7. Nou is de info niet altijd correct Marcello maar je moet wel eerst even lezen hè. Startpunt staat in de tekst. Starttijd hang af van hoe laat jij waar wilt zijn.

 8. Wie rijdt deze route eigenlijk na, voor controle, voordat deze geplaatst gaat worden, waarschijnlijk niemand. Ik hanteer de volgende methode om te controleren waar het fout gaat. Ik heb zelf een Zumo660 dus ik maak de route opnieuw in Basecamp, volg dan de originele track om de originele route zo goed als mogelijk is te volgen, hiervan maak ik een nieuwe track en die lees ik in in MyRouteApp, MRA laat dan soms zien dat er afwijkingen zijn, die controleer ik in MRA’s Streetview en dan zie je in het geval van deze TTT2018-2 dat inderdaad bij Bergen niet rechtsaf mag worden afgeslagen, is n.l. verboden voor alle verkeer, ook bij Schermerhorn mag je op de N243 (als je de originele route exact overneemt) niet linksaf slaan om de route te volgen, als het goed is zal je navigatie systeem dit, als je het juiste kaartmateriaal hebt, ook mijden en je de volgende of vorige weg in laten rijden. Ook is na Haringhuizen op de N241 t.h.v. de Moerbeek nu een rotonde gekomen en hier moet je de 1e afslag nemen om op de parallelweg verder te rijden om de route te volgen zoals ik het nu bekeken heb, echter op mijn laatste kaartmateriaal staat die rotonde en parallelweg niet, daarom maak ik waypoints in mijn Zumo660 met aanwijzingen hoe te handelen ter hoogte van afwijkingen in de route. De nieuwere Tomtoms zullen dit waarschijnlijk beter oppakken waar het fout gaat en de route via volgende waypoints weer oppakken. Mijn conclusie is altijd de route voor je eigen navigatie kaartmateriaal aanpassen en controleren.

 9. Ik gok dat het fotopunt ’t Anker in Kolhorn is. Is jaren geleden ook al eens fotopunt geweest. En het startpunt lijkt mij het Van der Valk hotel in Akersloot.

 10. Ik weet niet wat ik verkeerd doe , maar krijg ze niet open. Ze komen elke keer in Acrobat reader en kent ze dan niet . Vroeger was het een zip en was ik in 1 minuut klaar. Wie help mij grt Dick Hoogstrate

 11. Vandaag deze route via de track gereden, ben bij Nieuwe Niedorp begonnen en geëindigd. En eh, dat ging prima, je mocht overal rijden. Helaas wel het fotopunt gemist.

  Groet, Rienold

 12. Bericht voor Gerard Kemkers, zou jij de foto in JPG formaat kunnenplaatsen? Het png formaat weet mijn computer geen raad mee. Groeten en bedankt voor de snelle plaatsing. Jacob.

Reacties zijn gesloten.