TankTasTocht 3 2019: Brabant – 8 & 9 juni

Het Rijke Roomse Leven. Vertel mij wat. Ik kom er vandaan. Ik ken de benauwde seksuele moraal. De hardleersheid van de clerus. Toen aartsbisschop Simonis in de jaren tachtig van de vorige eeuw het verschil tussen man en vrouw meende te kunnen verklaren uit het verschil tussen eicel (‘passief’) en zaadcel (‘actief’) wist ik: wegwezen.

Er wordt wel meer onzin beweerd, in de katholieke kerk (en daarbuiten). Sterker nog: die hele kerk hangt van praatjes aan elkaar. Het verschil is alleen dat ik er tegenwoordig van kan genieten. Lieve hemel, wat was het weer smullen, daar in het katholieke zuiden, in de Kempen, waar deze route doorheen voert. Maar het begint natuurlijk met een eindje rijden.

DOWNLOAD ROUTE OF GDB

Het is op een heerlijke voorjaarsdag als we bij Tilburg de A58 verruilen voor de Gilzerweg en de Bavelseweg en Klein Heike. Platteland dus en dat ruik je, er hangt een indringende lucht van gier. Meteen maar even een waarschuwing de deur doen uitgaan: pas op voor bejaarde echtparen op elektrische fietsen, want die kom je hier veel tegen. Ik had er bijna één tussen mijn voorvork zitten. En overstekende poezen zie je hier ook geregeld. Intussen is het wel genieten, op de Wildertstraat en de Putvenweg en de Fransebaan, dwars door de bossen.

Start: McDonalds Tilburg-Zuid, Mina Krusemanweg 4, Tilburg
Fotostop: ‘t Behouwe Huis, Baarschotseweg 10, Diessen (tussen 122 en 15.00 uur)

Komende TankTasTochten

  • TTT#4 – Noorden van Nederland: 6 & 7 juli
  • TTT#5 – Grenzeloos Toeren: 7 & 8 september
  • TTT#6 – Vanuit het Centrum: 12 & 13 oktober
Total distance: 147780 m
Download file: TRACK-TTT319.GPX

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?