TankTasTocht 3 2019: Brabant – 8 & 9 juni

Het Rijke Roomse Leven. Vertel mij wat. Ik kom er vandaan. Ik ken de benauwde seksuele moraal. De hardleersheid van de clerus. Toen aartsbisschop Simonis in de jaren tachtig van de vorige eeuw het verschil tussen man en vrouw meende te kunnen verklaren uit het verschil tussen eicel (‘passief’) en zaadcel (‘actief’) wist ik: wegwezen.

Er wordt wel meer onzin beweerd, in de katholieke kerk (en daarbuiten). Sterker nog: die hele kerk hangt van praatjes aan elkaar. Het verschil is alleen dat ik er tegenwoordig van kan genieten. Lieve hemel, wat was het weer smullen, daar in het katholieke zuiden, in de Kempen, waar deze route doorheen voert. Maar het begint natuurlijk met een eindje rijden.

DOWNLOAD ROUTE OF GDB

Het is op een heerlijke voorjaarsdag als we bij Tilburg de A58 verruilen voor de Gilzerweg en de Bavelseweg en Klein Heike. Platteland dus en dat ruik je, er hangt een indringende lucht van gier. Meteen maar even een waarschuwing de deur doen uitgaan: pas op voor bejaarde echtparen op elektrische fietsen, want die kom je hier veel tegen. Ik had er bijna één tussen mijn voorvork zitten. En overstekende poezen zie je hier ook geregeld. Intussen is het wel genieten, op de Wildertstraat en de Putvenweg en de Fransebaan, dwars door de bossen.

Start: McDonalds Tilburg-Zuid, Mina Krusemanweg 4, Tilburg
Fotostop: ‘t Behouwe Huis, Baarschotseweg 10, Diessen (tussen 122 en 15.00 uur)

Komende TankTasTochten

  • TTT#4 – Noorden van Nederland: 6 & 7 juli
  • TTT#5 – Grenzeloos Toeren: 7 & 8 september
  • TTT#6 – Vanuit het Centrum: 12 & 13 oktober
Totale Afstand: 147780 m
Download deze route

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

  • Ron Poppe 18/07/2019 at 17:20

    Ik heb gisteren 18 juli, de TTT4 gereden door Brabant. Een prachtige rit en ik heb alle processierupsen ontweken. Maar er zaten twee onhandige stukjes in, een onverhard zandpad, met diep en los zand, waar ik halverwege maar gekeerd ben (mijn allroad cursus kwam van pas), en een prachtige weggetje door een particulier terrein dat alleen toegankelijk was voor vergunninghouders.
    Het was een mooie route, maar zo’n zandpad hoort er niet in.

    Antwoord