Tanktastocht #3 West-Brabant: Oud-Gastel – Colijnsplaat

Noord-Brabant, da's van oost naar west van zand naar klei. Van bos en stuifzand naar zeearmen en getijdelandschappen. De Biesbosch ligt er, de Baronie en Brabantse Wal. Maar het is ook de geboortestreek van Van Gogh. Maar daar gaan we niet naar toe. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/tanktastocht-3-west-brabant.gpx"] Wist je dat Noord-Brabant het epicentrum is van de dancemuziek, met als bekendste vertegenwoordigers Tiësto en Hardwell. Niet dat ik zo kapot ben van deze muziek, maar ritme heeft het wel, bochtenritme. Knoop dat in je oren wanneer je start vanuit Oud-Gastel. Want bochten rijden zul je. De ...
Noord-Brabant, da's van oost naar west van zand naar klei. Van bos en stuifzand naar zeearmen en getijdelandschappen. De Biesbosch ligt er, de Baronie en Brabantse Wal. Maar het is ook de geboortestreek van Van Gogh. Maar daar gaan we niet naar toe. [sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/tanktastocht-3-west-brabant.gpx"] Wist je dat Noord-Brabant het epicentrum is van de dancemuziek, met als bekendste vertegenwoordigers Tiësto en Hardwell. Niet dat ik zo kapot ben van deze muziek, maar ritme heeft het wel, bochtenritme. Knoop dat in je oren wanneer je start vanuit Oud-Gastel. Want bochten rijden zul je. De start in Oud-Gastel is nog maar net achter de horizon gezakt of je scheert al langs de Rosendaalsche Vliet. We volgen de route naar Dinteloord. Mocht je het niet weten: hier staat de grootste suikerfabriek van Europa. En al die suiker halen ze uit suikerbieten. En wie hier wel eens tijdens de suikerbietencampagne heeft gereden, komt er nooit meer. Wat een smurrie op de weg, maar nu niet. 't Is nog geen september. Dus weldra rijden we over de Volkerakdam het Zuid-Hollandse Goeree-Overvlakke op. Op, want het was ooit een eiland. In Oude-Tonge zet ik je weer op de foto, bij restaurant Lely. Wel je motor meenemen! En nog zit het er niet op. Er staat nog meer moois op het motormenu. Over de Grevelingendam rijd je het Zeeuwse Land binnen. Da's uitgestrekt, verlaten en vooral plat. Behalve de dijken en wonder oh wonder: daarop liggen mooie weggetjes. Na Renesse en Burgh-Haamstede zit deze TankTasTocht er bijna op. De finishvlag valt pas definitief in Colijnsplaat. Dat ligt op Noord-Beveland.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?