TankTasTocht #4: Door de Drentse veenkoloniën

Wij motorrijders boffen maar. De hele wereld schreeuwt om mondkapjes. Hoeven wij niet. Hellempie op, vizier omlaag en zo’n Coronakneus doet niks meer. Handschoenen hebben we ook aan. Dik pak. Dus waar maken wij ons druk om? Alleen thuis even afspoelen en je kunt zo de familie weer aan het hart drukken. Niet gehinderd door enige vrees, eten en drinken bij me, op mijn motor geklommen en TankTasTocht #4 Drenthe afgelegd. Een verrassend ritje, door de veenkoloniën – zou ik uit mezelf niet snel doen. Armoede, rechte wegen, kale verten, wat hebben we daar te zoeken? TankTasTocht #3: In regen en ...

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,99 per maand.

MotorNL Digitaal €2,99 per maand

Maandelijks opzegbaar

Alle artikelen uit MOTO73, Promotor en Classic & Retro lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen of de (downloadbare) bladerbare PDF magazines.

Classic & Retro €49,50 per jaar

6 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Het prachtige dikke magazine Classic & Retro is iedere twee maanden weer een feest om te lezen. Klassiekers, test, techniek, alles vind je terug in Classic & Retro. Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

Promotor €64,95 per jaar

10 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Het beste magazine voor toerrijders valt iedere maand weer bij je in de bus. Motortests, leuke routes om zelf te rijden, producten en meer. Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

MOTO73 €93,50 per jaar

22 Edities + alle opties van MotorNL Digitaal

Proeflezen? Klik hier

Iedere twee weken krijg je de laatste motortests, achtergrondverhalen, columns en sportnieuws direct op je deurmat. Maar daar houdt het niet op! Inclusief digitale toegang op Motor.nl (Premium artikelen) en bladerbare (en downloadbare) PDF magazines.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL

Reacties

 • Henk van Hout 13/06/2020 at 19:53

  Ik wil graag meerijden met de TankTasTocht #4. Moet ik me ergens inschrijven? En hoe laat start de tocht?

  Antwoord
  • Jan Kruithof 14/06/2020 at 11:55

   Dit is een ‘vrije tocht’. Inschrijven is dus niet nodig en wanneer je vertrekt, bepaal je ook zelf. Meeste deelnemers vertrekken tussen 09 en 10 uur.

   Antwoord
 • Piet de Jong 15/06/2020 at 22:08

  Ik ben er nog steeds niet achter, wat ik in mijn Garmin 345 moet invoeren: route of track. Beide zijn in GPX, maar bij de ‘GPX viewer and recorder’ krijg ik dit:’There is no gpx points in this file’. TRK-TTT420.GPX krijg ik de route keurig in beeld. Die dan maar doen?

  Antwoord
  • Jan Kruithof 16/06/2020 at 12:33

   Hi Piet,
   Een track heeft de voorkeur. Als die in je 345 staat, moet je volges mij naar Reisplan of iets dergelijks. Daar kun je de track vinden. De track reken je in je 345 om naar Route. De berekende track (= route) stat dan op de plaatswaar je routes staan. Je merkt: ik ken de 345 niet uit mijn hoofd. Hoe alle schermen enzo heten is van afstand lastig. Maar niets moet natuurlijk. Als jij een Route fijner vindt, gebruik je die toch. Wordt alleen lastiger wanneer er alleen maar een track is van een route.

   Antwoord
   • Piet de Jong 18/06/2020 at 11:26

    Ben toch weer een stap verder gekomen: met ‘Basecamp’ kun je een track omzetten naar een route. Die route staat nu op mijn Garmin. Nog bedankt voor je reactie en misschien tot ziens?

    Antwoord
 • Tourtje 16/06/2020 at 16:30

  Leuke route. Als ik het gpx bestand in TomTom mydrive open, dan zie ik de route. Prima, maar is het ook mogelijk om op een ander punt van de route te beginnen in TT. Ik zoek eigenlijk een soort van hernummer optie met andere start/finish punten.

  Antwoord
  • Jan Kruithof 16/06/2020 at 17:00

   Als je de track laadt, kun je willekeurig waar met de route starten en een rondje rijden. Je kunt de route ook overtrekken en laten beginnen/eindigen waar je wilt.

   Antwoord